28. februar 2024

Den lokale opbakning er intakt trods mindre omsætning

Sidste år havde mange butiksejere en flot omsætning i julen, en del satte rekord, men i år ser det en anelse anderledes ud. Her har stigende priser på energi og fødevarer gjort et stort indhug i manges privatøkonomi, og det har derfor været ventet at julehandlen ville blive mindre end sidste år.

Det kan man godt mærke hos Hammel Guld og Sølv i Østergade, hvor omsætningen er under sidste års niveau, men indehaver, Claus Leth Pedersen, er dog stadig optimistisk over julens omsætning og glæder sig over, at den lokale opbakning er intakt.

“De fleste har nok godt vidst, at det ville blive svært at opnå samme omsætning som sidste år, hvor mange flottede sig lidt ekstra oven på corona, og vi kan da også godt mærke, at gaverne i år er lidt mindre generelt. Når det så er sagt, så ser det stadig ganske fint ud, og målt på ekspeditioner, så tror jeg vi er på niveau med tidligere år, så kunderne svigter på ingen måde og handler stadig lokalt”, konstaterer Claus Leth Pedersen overfor ByensNyt og tilføjer:

“Sidste år var vel tæt på rekordomsætning, så det vidste vi nok godt på forhånd, at det ville være svært at slå, og med de stigende priser på stort set alt, så giver det helt sig selv, at julegaverne bliver mindre, og det er jo helt forståeligt. Det vigtigste er, at kunderne stadig handler lokalt, og det gør de”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler