17. juni 2024

Dyrlægehuset Hammel drømmer allerede om mere plads

Da juli blev til august blev det samtidig markeringen af, at Vangsgaards Dyreklinik skiftede navn til Dyrlægehuset Hammel og med to nye ejere i front i klinikken på Englandsvej.

Det er Marie-Louise Blumensaat og Christina Hedal der har startet Dyrlægehuset Hammel, de er begge uddannet veterinærsygeplejersker og kender hinanden, da de gennem flere år har arbejdet sammen på Aarhus Dyrehospital. De var begge på ferie i juli, da de pludselig fik muligheden for at blive selvstændige og åbne Dyrlægehuset Hammel, så ferien blev vekslet med hårdt arbejde og en masse detaljer der skulle falde på plads inden 1. august.

Det hele gik som det skulle, og 1. august kunne de så åbne op. Til en start kun med Christina på fuld tid, da Marie-Louise lige skulle have sagt op, og derfor først er startet op fuldtid til september. Så der har været nok at se til de sidste par måneder, og til trods for travlheden, så føler de begge at det er helt rigtigt det de har kastet sig ud i, og nyder livet som selvstændige.

”Det har været vildt og der har nok også været mere at se til, end vi lige havde forestillet os, men det er gået over al forventning og synes at vi er landet godt i det. Muligheden opstod jo ret pludseligt, men det er noget vi har talt om længe, at vi godt kunne tænke os at starte noget op sammen, så selvom at det skete midt i sommerferien og vi ikke havde så meget tid til at tænke os om i, så vidste vi begge to, at det var en mulighed, som vi ikke skulle lade gå forbi os”, fortæller Christina og Marie-Louise til ByensNyt og tilføjer:

”Vi er blevet utrolig godt imod, og folk har virkelig været søde og rare. Flere havde slet ikke opdaget, at vi havde overtaget, men synes bare at det er herligt, at der fortsat er en klinik i lokalerne. Der er selvfølgelig mange af kunderne fra Vangsgaard der er fulgt med, hvilket jo er dejligt, men vi har plads til mange flere og vil gerne have kunder der kommer hos os på grund af os og det vi kan og står for”

Lidt utraditionelt i dyrlægebranchen, så er det altså ikke en dyrlæge der er chef for klinikken, men i stedet to veterinærsygeplejersker, og det ser Christina og Marie-Louise ikke som noget problem, snarere tværtimod.

”Dyrlæger er måske ikke altid så gode til at være chefer som til at være dyrlæger, mens sygeplejersker ofte er mere empatiske og går op i, hvordan folk har det, hvilket vi føler passer ganske godt på os to, og derfor er vi sikre på, at vi bliver gode at arbejde for, selvom at rollerne hos os, på nogen punkter, er anderledes. Vi går op i, at man trives på sit arbejde, og føler det er et rart sted at være, fordi man bruger jo mange timer på det, så det er noget vi vægter højt og kommer til at prioritere”, hvilket der nikkes ja til hos klinikkens dyrlæge, Isabelle, der fra mandag får ny kollega, da Dyrlægehuset har ansat endnu en dyrlæge.

”Jeg er lige blevet færdig som dyrlæge, og da jeg så, at de søgte efter en dyrlæge, så var jeg slet ikke i tvivl om, at her skulle jeg arbejde, det føltes bare så rigtigt det hele. Marie-Louise og Christina vendte tilbage samme dag som jeg havde ansøgt, og dagen efter var jeg til samtale, og jeg er virkelig glad for at det faldt på plads, fordi det er en drømmestilling for mig og her er virkelig rart at være”, lyder det fra Isabelle.

Drømmer allerede om at udvide

Man skulle tro, at når man lige har åbnet og endnu ikke er helt på plads, så ville man lige vente noget tid med at tale om mere plads og flere ansatte, men sådan forholder det sig ikke for de to ny ejere. De er nemlig i dialog med udlejer om, at vælte væggen til de tilstødende lokaler, hvilket vil give dem godt det dobbelte plads.

”Vi drømmer om at udvide, så vi får dobbelt så meget plads, og det er vi i dialog med udlejer omkring. Vi vil gerne have et større personalerum, mere plads til klargøring og to operationsstuer mere, så nu må vi se, om det kan lade sig gøre. Vi vil en masse ting, og det kræver en masse plads, og den har vi ikke lige nu, så det arbejder vi hen i mod. Vi kan fint være her nu, men vi kan også se, at det vi gerne vil, bare ikke kan lade sig gøre i de nuværende lokaler. Vi har netop ansat både en ny dyrlæge og en sygeplejerske, og vi tænker ikke, at det nødvendigvis skal stoppe her, men det kræver noget mere plads”, kommer det storsmilende fra Marie-Louise og Christina, der såmænd også havde en stand på Hammel Hestemarked i weekenden.

Det nye ejerskab markeres ved et Åbent Hus arrangement den 22. september fra klokken 15-19.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler