1. december 2023

Kronede dage: Boligejere i 8450 Hammel forøger friværdien

Boligejere i Favrskov Kommune har kronede dage. Den store interesse for at handle bolig har sendt priserne i vejret og givet boligejerne flotte stigninger i deres friværdi. Det viser tal fra Boligsiden.

I Favrskov kan kommunens boligejere se tilbage på et år, hvor huspriserne er steget med 6,0 procent. Det svarer til, at en gennemsnitlig husejer i Favrskov, som bor i et hus på 140 kvadratmeter, har opnået en værdistigning på 108.000 kroner det seneste år.

“Det har været et godt år på boligmarkedet, hvor den høje efterspørgsel og store aktivitet har været med til at presse priserne i vejret. Boligejerne har derfor fået en flot stigning i deres friværdi og en større pose penge i hånden, hvis de solgt deres bolig,” siger Anders Lauridsen, der er indehaver af danbolig Hammel.

Prognosen for 2022

De seneste års coronapandemi har øget efterspørgslen efter boliger og reduceret antallet af forbrugsmuligheder, mens de lave renter har bidraget til de store prisstigninger. I de kommende år kan boligejerne se frem til yderligere prisstigninger, men det bliver i en mere moderat størrelsesorden.

“Vores klare forventning er, at huspriserne stadig vil stige i 2022. Vi forventer dog, at det bliver i et mere moderat tempo, end det vi har set de seneste år, hvor prisstigningstakterne har været tocifrede mange steder i landet,” siger Nordea Kredits boligøkonom Lise Nytoft Bergmann og tilføjer:

“Vi tror, at boligejerne kan forvente prisstigninger på fire procent på landsplan i 2022 og yderligere 2 procent i 2023, men der vil selvfølgelig være lokale forskelle.”

Solide friværdier

På tværs af landets kommuner er et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter blevet 257.000 kroner dyrere i 2021 sammenlignet med året før. Det svarer til, at husejerne har tjent mere end en kvart million på det seneste års boligprisstigninger,

Der er dog store regionale forskelle på, hvor meget boligejerne har tjent på deres hus. Den største stigning er sket i Region Hovedstaden, hvor husejerne har opnået en værdistigning på 18 procent, mens Region Nordjylland og Midtjylland har oplevet prisstigninger på henholdsvis 6,3 og 9 procent.

“Boligpriserne er ved at stabilisere sig, men det ændrer ikke på, at det har været et fantastisk år for boligejerne. Mange boligejere har i dag en solid friværdi, og selvom de ikke skal sælge nu og her, så er det rart at vide, at man kan sælge med en fin gevinst,” siger Anders Lauridsen.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler