22. maj 2024

Sarah afprøver livet som mekaniker

Sarah Eldrup er 16 år og går i 10. klasse på Skovvangskolen, og har hen over fem uger været i 12 dages praktik som mekaniker hus Foldby Autoteknik i Hammel, for at blive mere afklaret på, hvad hun skal efter 10. klasse.

Sarah Eldrup, der er fra Anbæk og går på Skovvangskolen i Hammel, er i fuld gang med at sandblæse nogle rustne bildele ved Foldby Autoteknik Hammel, hvor værkstedsleder Morten Dam-Christoffersen har sagt ja til at have hende i praktik i 12 dage fordelt ud på fem uger.

“Jeg har faktisk aldrig været glad for at gå i skole og er nok også skoletræt, men jeg valgte 10. klasse, fordi jeg har brug for et år, hvor jeg både kan lære noget og samtidig finde ud af, hvad jeg egentlig vil. Jeg troede, at jeg havde en plan klar med HF, ambulanceredder og senere ind til politiet, men lige nu har jeg ingen plan. Jeg ved, at det skal være noget med hænderne. Det har været fedt at være ude i praktik, for det er en mulighed for at prøve noget af, før jeg starter på en uddannelse, lyder det fra Sarah, der siger, at hun har benzin i blodet og kalder sig selv en drenge-pige”, siger hun til Favrskov Kommunes hjemmeside og tilføjer:

“Men jeg bliver nok ikke mekaniker alligevel. Jeg har aftalt med mine forældre, at jeg efter 10. klasse skal have et sabbatår, hvor jeg kan tjene nogle penge og blive klogere på, hvad jeg så skal”.

Det er ikke let at finde lærlinge i disse år, hvor langt hovedparten af de unge søger mod en gymnasiel uddannelse, og derfor håber Morten fra Foldby Autoteknik, at et praktikforløb hus dem, kan være med til at ændre de unges mønstre.

“Håndværksfagene er blevet set ned på i alt for lang tid, og det tager tid at ændre på det, så derfor mangler vi folk. Jeg siger ja til at tage praktikanter i håb om, at det kan inspirere nogle af de unge til at give sig i kast med faget. Og det er et fag, hvor det ikke bare handler om at blive beskidt. Du skal eksempelvis også være god til engelsk, have mod på teknikken og vide en masse om strøm”, siger Morten Dam-Christoffersen.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler