20. juli 2024

Stress blev startskuddet til Kærfuld

Det er bestemt ikke altid, at der kommer noget godt ud af sygdom, men i Abirs tilfælde gjorde der. Hun gik ned med stress som sygeplejerske, og vidste efterfølgende at der skulle ske noget nyt.

Det nye blev hendes virksomhed, Kærfuld, der holder til i Svenstrup, lige uden for Hammel, og som i dag leverer hjemmepleje i Favrskov og Aarhus Kommune. Aarhus er klart det største marked for Kærfuld, men Abir tror på, at Favrskov med tiden nok skal blive en god forretning.

Kærfuld blev til på en lidt anderledes måde, fordi efter sin periode med sygemelding oven på stress, så havde Abir egentlig planer om at starte et vikarbureau op, men endte ved en fejl med at søge om at blive leverandør på hjemmepleje, og sådan blev det så.

”Jeg ansøgte både i Favrskov og Aarhus, og begge steder troede jeg at ansøgte som et vikarbureau, men det viste sig at det var hjemmepleje jeg havde søgt om. I Aarhus fik jeg klart nej til en start, hvilket jeg i dag er glad for i dag, fordi det var vi slet ikke klar til, mens vi fik ja i Favrskov, hvilket betød at vi startede op i sommeren 2019. Ret hurtigt efter kom corona, så til en start var det lidt op ad bakke, men det gik, og vi er her jo stadig i bedste velgående”, kommer det med et smil fra Abir.

I 2021 fik hun sin ansøgning igennem i Aarhus Kommune, og kunne derefter begynde at tilbyde hjemmepleje til aarhusianske kunder. Til en start i det små, men da et stort hjemmeplejefirma fra den ene dag til den anden lukkede, blev der pludselig vendt op og ned på det hele.

”Jeg sad og så nyheder og tænkte, at det ikke ville få nogen betydning for os, at hjemmeplejefirmaet lukkede, men det kom det i den grad til. Vi skulle nemlig være med til at hjælpe de godt 1500 personer, der ikke længere havde hjemmepleje sammen med kommunen og Svane Pleje, så vi fik lige pludselig meget travlt”

Så fra at være et lille hjemmeplejefirma, så har Kærfuld i dag godt 35 ansatte i Aarhus og er blevet en vigtig aktør på det aarhusianske marked. I Favrskov har Kærfuld seks ansatte udover Abir, og her håber hun at der snart begynder at komme flere kunder til.

”Lige nu løber det rundt i Favrskov og vi har omkring 30 borgere og heldigvis kommer der stille og roligt nye til. Jeg håber på, at vi kommer op på 100 i løbet af de kommende år, og det tror jeg er realistisk. Folk har lige skulle lære os at kende, og finde ud af, at vi er lidt anderledes og gør tingene på en anden måde, men dem vi kommer ved er enormt glade for os, og derfor bliver vi ved i Favrskov. Fordi logisk set, ville det nok give bedre mening at satse alle sine kræfter i Aarhus, men jeg er glad for Favrskov, og jeg er sikker på, at vi nok skal nå vores mål og komme ud til mange flere”, lyder det fra Abir, der er uddannet sygeplejerske, og fra tid til anden også er at finde på Hammel Neurocenter, når der er brug for det.

”For at holde mit fag ved lige, så tager jeg, fra tid til anden, vikartimer på Hammel Neurocenter, hvilket er med til at holde mig skarp og up to date. Det nyder jeg i høj grad, og på Neurocenteret er de også glade for, at jeg kan træde til, når det er nødvendigt, så det er win-win”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler