19. maj 2024

Wüpp: Det har været nogle hårde uger

I dag kan Josefine Wüpper Mikkelsen, der ejer tøjbutikken Wüpp i Østergade, fortælle at hendes butik er taget under konkurs, og derfor er et ophørsudsalg startet. 

Josefine har drevet butikken siden  2020, hvor hun overtog efter sin svigermor, dengang hed butikken ”Min lille butik”, og en del af forklaringen på den forestående konkurs, skal faktisk findes i starten af Wüpps opstart.

”Da jeg starter op, er det for det første en måned før jeg går på barsel, og for det andet så er det fire måneder før, at landet lukker ned på grund af corona. Det er en svær start når man er nystartet, og vi havde ikke den store økonomi med, så kassekreditten blev trukket i bund, og det har været svært at komme efter”, fortæller Josefine til ByensNyt og fortsætter:

”Det seneste år har været godt, men vi har ikke haft nok at stå i mod med, og med en ny nedgangsperiode som vi er i lige nu, så kan vi ikke mere. Folk holder lidt mere på pengene, og det kan vi godt mærke”

Nu er ophørsudsalget så startet, samtidig med at Josefine forsøger at skaffe sig overblik over, om hun kan købe konkursboet og drive det videre i et nyt selskab. Noget som kurator er positiv over for, men som stadig har en del løse ender, før det kan blive en realitet.

”Jeg prøver at se, om der er mulighed for selv at købe konkursboet, men der er ikke noget på plads endnu. Min bank skal først have kigget på det, og så må vi se, hvor det ender. Det er en meget trist periode, og det har været nogle hårde uger, siden jeg erkendte, at det ikke kunne køre videre. Jeg har selv taget kontakt til advokaten, der nu er kurator, og det er så ham der kører processen herfra”, siger hun og afslutter:

”Lige nu er udgangspunktet at vi holder ophørsudsalg, hvor der er masser af gode tilbud, men jeg håber da, at enden bliver at vi kan fortsætte, så der ikke bliver endnu et tomt lokale i byen. Jeg har stadig meget at lære, og jeg har fundet ud af, hvad jeg er god til og hvad jeg er knapt så god til, så jeg skal blive bedre til at bede om hjælp, og så skal min kæreste også mere ind over. Det har været en underlig dag, nu hvor skiltene er oppe, og flere kunder har haft tårer i øjnene, så det er både en lettelse at kunne snakke om det, men også virkelig mærkeligt”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler