17. juli 2024

Borring: Nu er der tid til en masse andet end blot politik

Det er lidt over et halvt år siden at magten skiftede i Favrskov Kommune, og Nils Borring efter 12 år som borgmester, måtte overlade borgmesterkæden til Lars Storgaard fra De Konservative. Det har været en omvæltning, men Nils kan nu sagtens få tiden til at gå.

Fra den ene dag til den anden blev der pludseligt en del mere stille omkring Nils Borring, da han 31. december 2021 havde sidste dag som borgmester for Favrskov Kommune, men selvom at hans arbejdsuge er blevet noget mere rolig, så kan han sagtens få tiden til at gå, fortæller han til ByensNyt, der mødte den nu tidligere borgmester først på sommeren.

“Jamen, jeg laver jo stadig politik, og bare i den her uge har jeg brugt fire aftener på det, så der er stadig nok at se til, men nu er der tid til en masse andet end blot politik. Da jeg var borgmester fyldte det nærmest det hele. Nu er der tid til at få læst en masse bøger, hvilket jeg ikke har haft tid til de sidste 12 år, og så har jeg nok også været en del mere i haven”, kommer det grinende fra Nils Borring.

Han er stadig medlem af byrådet og med i Plan og Landdistriktsudvalget, så selvom han er trådt et skridt eller to tilbage, og allerede har meldt ud, at han ikke genopstiller til næste valg, så føler han stadig, at der er en masse at udrette.

“Jeg har været meget bevidst om, at tingene ændrer sig, så jeg har ikke brugt så meget tid på at tænke over, at jeg nu ikke længere er borgmester. Det drejer sig om, at få det bedste ud af det man har, og jeg kan samtidig kigge tilbage på 12 år, hvor vi har nået utrolig meget til glæde for Favrskov, og jeg er glad for at have været med til at præge udviklingen og se, hvad det er blevet til. Jeg kan sagtens mærke, at der ikke er det samme behov for at tale med mig nu, som tidligere, men det er helt fint og meget naturligt”, konstaterer han og tilføjer:

“Jeg havde gerne fortsat en periode mere, men vælgerne ville noget andet, og det skal man have respekt for. Det er borgerne der sammensætter byrådet. Nu har jeg valgt at melde ud, at jeg ikke genopstiller, så Isabel Friis Madsen kan blive kørt i stilling i god tid, og jeg synes det er helt naturligt at stoppe mens legen er god. Jeg har før set folk, der har prøvet at komme tilbage, og det er ikke altid lige smukt, så jeg vil hellere erkende at jeg har tabt, og så prøve noget nyt”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler