20. august 2022

Maria vil gerne have dialogen med de unge i kommunen

Den 16. november i år er der kommunalvalg, og partierne er så småt ved at have deres kandidatlister på plads. Mange er kendte ansigter, der har stillet op flere gange, men også nye ansigter har fundet vej til valglisterne.

Hos Socialdemokratiet er der i Hammel kommet et nyt og ungt navn til, nemlig Maria Katharina Degn, der er født og opvokset i byen, og i dag bosiddende i et af byens parcelhuskvarterer. Hun har været aktiv i partiet siden sin ungdom, men har de seneste år været passiv medlem, som hun beskriver det, grundet små børn og arbejde.

Nu føler hun, at tiden igen er til at blive aktiv, og derfor tog hun tidligere i år kontakt til den lokale afdeling i Hammel, hvor hun blev taget i mod med åbne arme.

”Jeg har været medlem af Socialdemokratiet siden jeg var 16 år, hvor jeg har været aktiv i Silkeborg og Aarhus og en lille smule i Hammel, hvorefter jeg har været passiv medlem nogle år, på grund af børn og arbejde. Nu er jeg blevet tillidsmand på mit arbejde, og er blevet meget optaget af det faglige arbejde, og her under Corona, hvor jeg har arbejdet meget hjemmefra, har jeg kunnet mærke, at nu var tiden kommet til, at jeg igen har lyst til at være en aktiv del af partiet. Jeg har et klart ønske og ambition omkring, at jeg vil være borgernes tillidsrepræsentant i et kommende byråd”, fortæller Maria til ByensNyt.

Maria er optaget af nærmiljøet i kommunen og har blandt andet som fokuspunkt til den kommende valgkamp kommunens unge mennesker. Dem vil hun gerne i dialog med, og hørt, hvad de går og har af ønsker, så Favrskov Kommune også er et godt sted for dem at være.

”Favrskov Kommune er her, hvor mine børn, mine forældre og jeg selv bor og er vokset op, så jeg er interesseret i, at have en god kommune, som jeg gerne vil være med til at præge. Noget af det, som jeg er optaget af, er de unge i kommunen, hvor der blandt andet i Hammel, over en lang periode har været en tendens til, at debatten har været negativ omkring de unges færden i det offentlige rum. Jeg har jo selv været ung i Hammel, og kan huske at jeg følte, at jeg gav værdi til byen og hørte til, og den følelse vil jeg gerne have, at de unge i dag også har. Det er en interessant debat, og noget som jeg helt klart vil forsøge at sætte fokus på”, lyder det fra den kommende kandidat, der tilføjer:

”Vi skal have skabt nogle rammer, hvor alle kan føle sig hørt og føle sig trygge, og hvor vi får kigget på, hvad det er der mangler for at det kan fungere for både de unge og alle andre. Der mangler nok nogle flere steder til de unge, hvor de kan opholde sig, men der er uden tvivl meget mere i det, og det bliver klart et af mine fokuspunkter i den kommende tid”

Fokus på sundhed og trivsel

Maria er en aktiv kvinde, som er involveret i mange forskellige ting i byen, og ses også jævnligt i løbetøj, da hun ugentlig løber godt 50-60 kilometer rundt omkring i byen og generelt vægter sundhed og kost højt.

”Jeg går meget op i sundhed og kost og er en aktiv løber i Hammel GF, så det er også en ting som jeg vil forsøge at tage med mig, hvis jeg kommer i byrådet. Jeg synes det er vigtigt, at man som borger i Favrskov har et aktivt og sundt liv, og det vil jeg gerne være med til at fremme, lige som jeg også har fokus på, at livet i de mindre byer er godt og at man får dyrket fællesskaberne her, så vi har en kommune, hvor der er trivsel og godt at være, uanset hvor man bor”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler