27. maj 2024

Nye bogsamlinger på vej til Naturbørnehaven Klintholm og Trekløveren i Sall

Favrskov Bibliotekerne fik midler fra Slots- og Kulturstyrelsens BOGglad-pulje til indkøb af bøger. Nu er der nye bøger og læseaktiviteter på vej til 350 børn i Favrskov, blandt andet naturbørnehaven Klintholm i Hammel og Trekløveren i Sall.

I begyndelsen af 2022 fik Favrskov Bibliotekerne tildelt 150.000 kr. fra Slots- og Kulturstyrelsens BOGglad-pulje. Under overskriften ”Bogglæde og fællesskaber i Favrskov” var pengene dedikeret til indkøb af bøger til nye bogsamlinger i vuggestuer og børnehaver i Sall, Thorsø og Hammel og SFO og klub i Laurbjerg og Hadsten.

Nu er bøgerne indkøbt og på vej ud til de 350 børn i 0-12-års alderen, der således får et tiltrængt boost til læselysten og lettere adgang til børnelitteratur. De fem medvirkende institutioner kan dermed for alvor komme i gang med læseaktiviteterne, og det hilser Morten Bang, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, velkommen:

– Det glæder mig, at der med Favrskov Bibliotekernes deltagelse i projekt BOGglad er sat fokus på læselyst helt ned i daginstitutionsalderen. Det betyder, at en stor samling nye børnebøger nu leveres i institutioner forskellige steder i kommunen, så børnelitteratur bliver en lettilgængelig og naturlig del af børnenes og pædagogernes hverdag. Projektet bringer biblioteket ud til børnene, så de får glæde af den forundring og nysgerrighed, der er forbundet med bøger. Jeg er overbevist om, at alle de mange nye bøger og aktiviteter omkring litteraturen vil bidrage til større læselyst.

I løbet af foråret har pædagoger og bibliotekarer arbejdet tæt sammen om at indkøbe bøger, der passer til de temaer, der er i fokus i den enkelte institution. Børnene er i høj grad blevet inddraget og har givet deres mening til kende både i forhold til udvælgelsen af bøger og indretning af hyggelige læsemiljøer. Det tværfaglige samarbejde har været en stor gevinst ved projektet, siger Ulla Knudgaard Fisker, afdelingsleder på Hinnerup Bibliotek & Kulturhus og Hadsten Bibliotek:

– Samarbejdet mellem børneformidlerne og det pædagogiske personale er virkelig blevet skærpet. Jeg glæder mig også over den synergieffekt, at koblingen mellem fagligheder giver børnene endnu bedre muligheder for at indgå i interessefællesskaber omkring bøger og leg. 

De nye bogsamlinger suppleres af inspirationsmateriale udarbejdet af Slots- og Kulturstyrelsen, der kan give pædagogerne idéer til at inddrage bøgerne i børnenes hverdag. 

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler