24. maj 2024

Søndervangskolen får nyt kreativt lokale

Syv skoler i Favrskov Kommune, herunder Søndervangskolen i Hammel, får fondsstøtte fra VILLUM FONDEN til at indrette et såkaldt “Makerspace”. Favrskov Kommune har fået tildelt 5,6 millioner, der fordeles mellem skolerne.

Et makerspace er et laboratorium, hvor eleverne skal designe løsninger til forskellige reelle problemer. Det kunne være at bidrage til at begrænse smittespredning, imødegå miljøproblemer eller skabe nye digitale produkter. De 5,6 mio. kr. skal bruges til at indrette lokaler med moderne digitalt udstyr som laserskærere, folieskærere, 3D-printere, lyd- og videofaciliteter og diverse robotteknologier.  Sideløbende med oprettelsen af de fysiske faciliteter vil der blive gennemført kompetenceforløb for skoleledelse, forvaltning, vejledere og elever fra skolerne.

Målet er, at undervisningen i skolernes makerspace skal være meget praksisnært og produkt- og produktionsorienteret, og eleverne skal som hovedregel ende med en prototype eller et færdigt produkt, fortæller projektleder John Klesner til Favrskov Kommunes hjemmeside og tilføjer:

“Skolernes makerspace tilfører dermed øget rum for at designe løsninger, som kan bruges i det virkelige liv. Jeg er meget glad for bevillingen, for skolernes makerspaces understøtter intentionen om et øget kendskab til naturvidenskab og især de tekniske erhvervsuddannelser, og peger desuden hen mod, at eleverne oplever en skole med ”real world problem solving” på dagsordenen”.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler