15. juni 2024

Jeg savner Frisenborgskoven – men vi har heldigvis Central Park!

Sådan lyder meldingen fra den tidligere Hammeldreng Thor Hilton, som har lovet ByensNyts læsere at skrive lidt hjem til sin gamle hjemby om sine oplevelser i New York. Her kan du læse hans seneste beretning:

Af Thor Hilton:

Som barn i Hammel voksede jeg op med Frisenborgskoven lige i baghaven. Mange gange drog kvarterets unger op i skoven og så blev der leget Robin Hood, bygget huler og klatret i de tre høje graner. Senere som ung var det gåture med vores hund Rikki, med kæresten eller løbeture – sikke bakker!

Vi har ikke skov lige i nærheden her i New York men blot 300m fra vores lejlighed ligger Central Park. Og det er vores Frisenborgskov! 

Og det er ikke bare vores men også New Yorkernes åndehul – enorm midt inde på Manhattan med de mange høje skyskrabere omkring sig og fyldt med så mange forskellige oplevelser. Jeg kan løbe en 10km løbetur rundt langs kanten af parken og til trods for at vi næsten bruger den hver dag, opdager vi stadig nye steder!

Alle kender vel broen som Kevin løb over, Zoo’en fra Madagascar, Strawberry Fields lige ved siden af bygningen hvor Lennon blev skudt eller the Great Lawn, hvor Simon&Garfunkel gav deres legendariske koncert. Men der er så meget mere og det nyder vi i vores hverdage eller weekender.

Samtidig er der også mange forskellige udgaver af Parken, afhængig af årstiden og hvor du går. I syd er der fyldt med turister, hestevogne og cykler, i midten er der en søer med robåde, et vildnis kaldet The Ramble, caféer og baseballbaner og i nord har vi den rolige del med vandfald, ruiner og Harlem Hill – en modbydelig 750m lang bakke, der hver gang tager pusten fra mig.

Foto: Thor Hilton

Vi nyder Parken og det er virkelig et kærkomment åndehul i al beton, glas og stål. Med musikanter, sælgere, løbere, madpakker, fester, kunst og de mange bugtende stier. Ofte har du skylinen som baggrund for Parken men lige så ofte forsvinder du ind i det grønne og glemmer at du er inde midt i en af verdens største pulserende byer – og måske drømmer dig tilbage til Frisenborgskoven…

Foto: Thor Hilton

Fik du læst den første artikel om den tidligere Hammel-dreng Thor Hilton, der arbejder for FN i New York?

Hvis ikke kan du læse den her: Thor fra Hammel arbejder for FN i New York

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler