28. oktober 2021

Aktiv lørdag for hele familien i Hammel

Når der er Æbledag i InSide første lørdag i efterårsferien, kan man både moste, filte, sætte krokusløg og se teater.

Haveselskabet Hammel Kreds står traditionen tro for mosteriet, når de rykker ud med vejledning og maskineri, der kan omsætte de mange æbler naturen har til os netop nu til dejlig æblemost. Alle er velkomne med egne æbler og beholdere til at fragte de gyldne dråber hjem i. Det er 16/9 kl. 9.30-12 ved InSide, at der kan mostes.

Men Æbledagen i InSide byder på mange flere aktiviteter – ikke mindst til familiens yngre medlemmer. Hammel Billedskole inviterer til workshop i at filte æbler mellem kl. 10 og 12 (fra 7 år) og Teaterværkstedet Kriblekrable fra Farre kommer og spiller forestillingen De tre Norner med bl.a. dukketeater og sange. Forestillingen er en hyldest til naturen og træet, som livgiver og en forudsætning for æblehøsten.

Hele formiddagen har Hammel Havekreds brug for flittige hænder, der kan hjælpe med at sætte krokusløg i plænen foran InSide. Arbejdet er forberedt, så løgene bliver sat således, at de gule blomster, når de springer ud til foråret, danner en smuk sol rundt om den gamle lind. Projektet er et led i markeringen af Haveselskabet Hammel Kreds’ 80 års jubilæum. Alle er velkomne til at komme og give en hånd – store som små.

Hammel Bibliotek er åbent fra kl. 10-13 og Café InSide har salg af æblemuffins og kaffe/te ”to go” til de aktive familier.

I tilfælde af virkelig dårligt vejr kan nogle af aktiviteterne rykke inden døre i InSide, men arrangørerne satser på besøg af friske familier i praktisk tøj, når lørdagen står i æblernes tegn.

Æbledag i InSide

Kl. 9.30-12        Most dine egne æbler – med Hammel Havekreds

Kl. 9.30-13        Krokussol – hjælp Haveselskabet med at sætte krokusløg

Kl. 10-13            Hammel Bibliotek har lørdagsåbent

Kl. 10-12            Hammel Billedskole – Filtede æbler, workshop, fra 7 år

Kl. 11-11.30      Teaterværkstedet Kriblekrable – De tre Norne

Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8450

Hammel
broken clouds
13.6 ° C
15.4 °
12.2 °
78 %
5.9kmh
72 %
tors
13 °
fre
14 °
lør
13 °
søn
13 °
man
12 °