9. december 2023

Danmarkspremiere på ny dansk storfilm i Fotorama

Lige for tiden bliver vi beriget med gode danske film på det store lærred i biograferne landet over, og i aften er der premiere på filmen “Erna i Krig” i Fotorama i Hammel.

Det er ikke længe siden at filmen “Druk” tog Danmark med storm, og “Erna i krig” ligner på forhånd en film, der kunne spille sig ind i folks hjerter. Fotorama skriver følgende om filmen på deres facebook-side:

Året er 1918. Første verdenskrig hærger ude i Europa og Tyskland er tvunget til at indkalde alle våbenføre mænd og unge drenge til krigstjeneste. Heller ikke de dansksindede sønderjyder får lov at gå fri. Hjemme hos Erna i Bramstrup vækker det stor bekymring, da hendes enfoldige søn, Kalle, bliver indkaldt til den preussiske krigsmaskine. Trods Ernas forsøg på at få sønnen kasseret, indser hun snart, at hvis Kalle skal reddes fra den sikre død i skyttegraven, må hun selv følge med. Forklædt som ‘menig Julius Rasmussen’ drager Erna i krig.

I hovedrollerne ses Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, Anders W. Berthelsen samt Sylvester Byder.

Filmen spiller i aften og fredag klokken 19.30, mens den i weekenden vises klokken 15.00.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler