28. marts 2023

Favrskov Dramaskoles Asteroiderne fra Hammel spiller sommerforestilling i Hadsten

Favrskov Dramaskoles teaterhold Asteroiderne fra Hammel viser deres forestilling i Midsommerteltet i Hadsten Kulturhus Sløjfen i uge 25.

Lilleåsalen i Sløjfen bliver dekoreret som et cirkustelt og der bydes ind til fællessang, musik og teater.

For kun 50,- kr. kan man opleve Asteroiderne opføre familiekomedien ”FRODE OG ALLE DE ANDRE RØDDER” Tirsdag 21/6 kl. 16:30 og 19:00

Du kan købe billetter her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/event_list/EM9228

Mandag og onsdag spiller Kometerne fra Hinnerup og Meteorerne fra Hadsten også i Cirkusteltet i Sløjfen.

Lilleåsalen er i dagene op til Sankt Hans omdannet til et smukt telt under navnet Midsommerteltet.

I teltet spiller vores Favrskov Dramaskoles dramahold fra Hadsten, Hammel og Hinnerup teaterforestillinger mandag ttil onsdag både offentligt for familie-publikum om eftermiddagen og for inviterede skoleklasser om formiddagen. Alle forestillinger indledes med en rask omgang fællessang med publikum.

Tirsdag kl. 16:30 og 19 er det som nævnt Asteroiderne fra Hammel, der spiller børneklassikeren “Frode og alle de andre Rødder” af Ole Lund Kirkegaard. En skør og fantastisk morsom fortælling om Frodes oplevelser i og omkring Hjørnehuset. Der er den sure hr. Storm, der pludselig begynder at få stjålet ting og i stedet for f.eks. sin pibe finder en seddel, hvor der står “Ha,ha! Der fik jeg din pibe. hilsen Løbehjulstyven”. Og der er den store dreng Simme, der lærer Frode skole-fiduser med vækkeure og remoulade madder. Og så er der verdens mærkeligste lærer, der falder i søvn i timen.

Ole Lund Kirkegårds vidunderlige sprog og karakteropbygning er som altid morsomt på en måde, så det klukker i maven. Der er en dobbelthed i hans fortællinger, der gør dem lige interessante for børn og voksne, selvom det er noget forskelligt, man finder morsomt og spændende. Perspektivet er altid barnets, og de voksne karakterer er skabt sådan, som de opleves af barnet, der finder de voksnes verden skør og usammenhængende. Dramatiseringen af “Frode og alle de andre Rødder” er lavet med respekt for bogen.

Tirsdagens forestillinger indledes af fællessang ledet af dygtige folk fra Favrskov Musikskole.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler