28. oktober 2021

Fingersnilde folk søges til Repair Café i InSide

Vi smider mere væk end nogensinde, men kunne, i lyset af de miljømæssige udfordringer vi står over for, i stedet reparere meget af det, vi kasserer. Lørdag d.  9. oktober holder InSide et opstartsarrangement i kulturhusets værksted, hvor interesserede mødes omkring ideen om en Repair Café i Hammel og en kop kaffe.

Rundt i Danmark findes en lang række reparationscafeer under foreningen Repair Cafe Danmark, og her kommer folk forbi med defekt legetøj, køkkenredskaber, tøj, lamper og meget andet, der bliver så godt som nyt, når der har været en handymand eller -kvinde inde over med loddekolbe eller symaskine.

Konceptet er båret af frivillige kræfter, og derfor efterlyser kulturhuset nu frivillige, der kunne tænke sig at bidrage til konceptet. Som ”fixere”, som reparatørerne kaldes hos Repair Café Danmark og som værter for arrangementerne.

Lene Bjarke Skov, som er daglig leder af kulturhuset InSide, er initiativtager til projektet. ”Et kulturhus kan rumme mange forskellige aktiviteter, og når nu vi har gode værkstedsfaciliteter i huset, som ikke er booket op hele tiden, er det oplagt, at vi også bidrager med klimavenlige initiativer”, siger hun. Hun har allieret sig med foreningen Klima Favrskov, der aktuelt er ved at lægge sidste hånd på programmet for Klimauger i uge 40 og 41.

”Vi vil gerne i kontakt med fingernemme frivillige der har ekspertise indenfor elektronik, syning, træarbejde, mekanik m.m. og som kan lide at hjælpe andre”, siger Lene Bjarke Skov.

Når vi mødes til kick-off 9. oktober er konceptet ikke fikst og færdigt – der skal det vise sig, om der er interesse og frivillige til at sætte gang i en Repair Café i Hammel, fx en gang om måneden, lyder det fra Inside.

Kontakt Lene Bjarke Skov på 89641501 eller lbsk@favrskov.dk, hvis du har lyst til at høre mere eller til at deltage i kick-off-arrangementet 9. oktober kl. 10.30-12.

Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8450

Hammel
broken clouds
13.6 ° C
15.4 °
12.2 °
78 %
5.9kmh
72 %
tors
13 °
fre
14 °
lør
13 °
søn
13 °
man
12 °