15. juni 2024

Foredrag med Anne Birgitte Stürup: Mit liv som anklager

Mandag d. 24. april kan du i Kulturhus Inside Hammel opleve et foredrag med anklager Anne Birgitte Stürup som vil fortælle om sit liv på ofrenes side.

Anklager Anne Birgitte Stürup har i løbet af sin 45-årige karriere stået ansigt til ansigt med nogle af Danmarks mest koldblodige forbrydere. Over 100 nævningesager har hun ført ved retten, og flere af dem har ramt avisernes forsider: Sagen om Amagermanden, drabet på avisbuddet, voldtægtsforbrydere, fætrene der slog den italienske turist ihjel for blot at nævne et par af de modbydelige sager.

I foredraget vil Stürup fortælle om sit liv og spændende karriere, hvor hun i hver sag har forsøgt at give ofret en stemme. Stürup vil blandt andet fortælle om den store retssag mod Amagermanden og tage os med bagom anklagerens række af beviser og indicier, der endte med at sende ham i fængsel på livstid.

Hun vil også give sit syn på straf i Danmark. Nytter det noget? Hvad betyder livstid, forvaring, anbringelsesstraf? Og gør fængselsstraf forbrydere til bedre mennesker?

Anne Birgitte Stürup er cand. jur, anklager igennem 45 år og nu pensioneret statsadvokat for København. Hun har ført over 100 nævningesager – blandt andet sager om drab, vold, voldtægt, overgreb på børn og psykisk syge kriminelle.

Foredraget er arrangeret i et samarbejde mellem Favrskov Bibliotekerne og LOF Midtjylland. Billetter kan købes på favrskovbib.dk eller dit lokale bibliotek.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler