28. november 2021

Forfatteren bag Margrete I gæster InSide på torsdag

Anne Lise Marstrand-Jørgensen tegner et portræt af en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder. En historie der også netop nu er biografaktuel i filmen Margrete den Første.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen har et stort forfatterskab bag sig med bl.a. romanerne ”Hildegard” om nonnen Hildegard af Bingen fra 2009 og ”Dronningen af Saba & Kong Salomon” fra 2015. Torsdag d. 4. november kl. 19 gæster Anne Lise Marstrand-Jørgensen Hammel Bibliotek med et foredrag om ”Margrete I” fra 2020.

Romanen om Margrete I, Danmarks første kvindelige regent, er en historie om, hvordan en ung kvinde trodser rammerne for et kvindeliv i middelalderen og sætter sig for at bruge magten til at skabe fred. Det er et gribende psykologisk portræt af en usædvanlig politisk begavelse, der bliver ved med at fascinere på tværs af århundreder; en fortælling om middelalderens Norden, om ensomhed og drift, kærlighed, tro og overtro og en historie som dermed rækker langt ud over sin egen tid.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen blev født i 1971 i København. Hendes bøger er kendetegnet ved at beskæftige sig med de psykologiske aspekter af tilværelsen og tager almenmenneskelige temaer som tro, tvivl, kærlighed og søgen efter en mening med livet op – om det er hos middelalderens nonne Hildegard, en dansk husmor i 70’erne eller dronning Margrete d. 1. af Danmark.

Foredraget er arrangeret af Favrskov Bibliotekerne i samarbejde med LOF Midtjylland og er støttet af Statens Kunstfond. Der kan købes billet på Favrskov Bibliotekernes hjemmeside.

Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8450

Hammel
overcast clouds
2.9 ° C
3.7 °
2.9 °
98 %
2.2kmh
100 %
søn
3 °
man
2 °
tirs
7 °
ons
4 °
tors
-1 °