15. juni 2024

Forfatteren Sofie Due gæster InSide til samtale med sognepræst Mette Momsen

Forfatteren Sofie Due forlod Pinsekirken uden stort drama, men med en følelse af tvivl. Hun fortæller i InSide om sin roman om samme emne.

”Før vi ved af det vender lyset tilbage” er titlen på Sofie Dues roman om Leah, der er flyttet til København, byen der lyser af frihed og muligheder, og væk fra en barndom og en familie med rødder i Pinsekirken. 

Nu stiller Leah sig selv spørgsmålene om hvordan man gebærder sig og omgås andre uden troen som en rettesnor for livet. For samtidig med, at hun vinder friheden til at leve, som hun selv vil, savner hun også fællesskabet og den dybe samhørighed i trosfællesskabet. 

Den unge forfatter Sofie Due (f. 1993) voksede selv op i et stærkt troende miljø, så historien om Leah og hendes søgen efter svar er ikke taget ud af den blå luft. Leahs rejse baserer sig på Sofies oplevelser, men er alligevel helt hendes egne. Derimod er den tvivl og åbenhed, Leah står tilbage med, til at genkende for Sofie.

Dette og meget mere vil Sofie Due fortælle om, udforske og udvide i en samtale på scenen med sognepræst i Røgen, Mette Mommsen, i InSide torsdag d. 24. februar kl. 19.

Arrangementet er et af flere i Favrskov Bibliotekernes forårsprogram, der sætter fokus på temaet ”Tro”. Billetter købes på favrskovbib.dk, på app’en ’Biblioteket’ eller på bibliotekerne.

På billedet ses Mette Momsen, sognepræst i Røgen Kirke

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler