9. august 2022

Fotorama åbner 6. maj

Næste trin i genåbningsplanen er, at bl.a. biografer får lov til at åbne 6. maj, herunder selvfølgelig også Fotorama i Hammel, der har været lukket siden december 2020.

Vi har modtaget nedenstående fra Fotorama i Hammel:

I Hammels biograf er vi i fuld gang med at forberede os. De endelige retningslinjer fra myndighederne er endnu ikke meldt ud, men vi ved at det kræver coronapas at komme ind – på samme måde som hos frisører, på restauranter, museer og på biblioteket. Derudover forventer vi, at forholdene bliver de samme som før nedlukningen, dvs. man skal bære mundbind indtil man sidder i sit sæde, og der må højst være 100 personer i salen. Dengang gik det fint, og vi forventer at publikum vil hjælpe os med at gøre det til en tryg og sikker oplevelse at gå i biografen igen – vi ved, der er mange som glæder sig!

De første film i programmet er på plads, og man kan allerede nu bestille billetter på vores hjemmeside. Vores systemleverandør har leveret en løsning, der igen gør det muligt at vælge bestemte pladser, idet systemet automatisk sætter en tom plads ind mellem bestillingerne. Filmprogrammet tager et par film op, som var på programmet da biografen lukkede ned inden jul, nemlig Biografklub Danmark-filmen ”Lille sommerfugl”, den store succes ”Retfærdighedens ryttere” samt animationsfilmen ”Croods 2”. Derudover er der på opfordring fundet plads til endnu et par forestillinger på vores oscarvinder ”Druk”, ligesom den store vinder fra oscaruddelingen ”Nomadland” også kommer på programmet på et tidspunkt. Medlemmer af biografklubben skal holde øje med programmet hen over sommeren – alle filmene bliver vist, men på andre datoer og i en anden rækkefølge end oprindeligt planlagt, og de oprindelige rabatkuponer vil stadig være gyldige.

På verdensplan er der stadig usikkerhed om premieredatoer på de store film, men heldigvis er der mange lovende danske film på vej. Vi glæder os bl.a. til næste afsnit af serien om afdeling Q, nemlig ”Marco effekten” med danmarkspremiere 27. maj og med et helt nyt hold på rollelisten. Endelig er der visning af to naturvidenskabelige foredrag fra Århus Universitet, hvortil der som altid er gratis adgang.

Fotoramas frivillige personale glæder sig til at byde velkommen indenfor igen. Kom gerne i god tid og vær lidt tålmodige med de forholdsregler, som vi er nødt til at tage, så skal det nok gå alt sammen!

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler