24. februar 2021

Grævlingehulen fik musikalsk indspark online

Corona får skyld for mange ting, primært de dårlige af slagsen, men det nye initiativ fra Favrskov Musikskole er et af de gode. Musikskolen har nemlig introduceret en online musikskole til kommunens vuggestuer, dagplejer og børnehaver.

Tirsdag morgen var der så premiere på det nye tiltag, og en af de vuggestuer der var klar på at komme i musikskole var Grævlingehulen i Hammel. Her var 8-9 børn samt tre pædagoger samlet til sang, dans og rytmik i godt 40 minutter, sendt direkte til dem fra Youtube. ByensNyt havde fået lov til at følge med i baggrunden, og kunne på tætteste hold opleve, at det nye tiltag var et hit.

De fleste af børnene formåede, til trods for det hele foregik på en skærm, at holde interessen gennem de godt 40 minutter, og det lignede på den baggrund, at man fra start af, har fundet et format der er gangbart.

”Det er altid godt at få præsenteret nye ting, og nu er vi i forvejen en sangglad institution, så det er bare rigtigt godt det her. Vi er i en tid, hvor vi er udfordret på mange måder, blandt andet omkring hvordan vi samles. Vi synger stadig, men det er i mindre grupper og i meget mindre omfang end tidligere”, fortæller Britta Møller, der er pædagog i Grævlingehulen, og bliver suppleret af hendes kollega Karina Bisgaard:

”Vi er faktisk lidt overrasket over, at børnene kunne holde koncentrationen, også når det hele foregik på en skærm, men de gjorde det virkelig godt, så det ser ud til, at formatet passer fint og vi er SÅ klar til næste gang”

Grævlingehulen er certificeret som en sangglad institution, så sang, musik og rytmik er noget der fylder en stor del af hverdagen i institutionen. Det er Lise Juliussen fra Favrskov Musikskole, der har hjulpet med dette, og det er også Lise der har været med til at lave den nye onlinemusikskole, så hun var naturligvis med på sidelinjen i Grævlingehulen i dag.

”Vi har altid sunget meget, og har gjort det siden vi startede i 2007, så det fylder meget. Certificeringen har så gjort, at vi har lært nogle nye teknikker, blandt andet omkring, at det er bedre at synge i de høje tonelejer, da det er der børnene bedst kan synge med. Vi har også lært mere omkring stemmeopvarmning og er også blevet meget bedre til at få instrumenter med, som vi faktisk havde i forvejen, men som vi ikke rigtigt fik brugt, så det er noget af det, som Lise har givet inputs til”, lyder det fra Britta.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8450

Hammel
overcast clouds
11.4 ° C
12.8 °
10 °
75 %
3.1kmh
100 %
ons
11 °
tors
11 °
fre
8 °
lør
9 °
søn
9 °