20. juli 2024

Håndarbejdsfestival i InSide

Fire aftener for de fingernemme med pileflet, papir, garn og tråd.

Alle er velkomne, når der sidste uge i januar, 24.-28. januar, inviteres til kreative workshops i InSide med dygtige undervisere ved roret.

Mandag d. 24. er Hammel Bibliotek vært for en kreativ aften under overskriften ”Nørkl og Lyt”. Her kan man lytte til højtlæsning, mens man arbejder på sit eget håndarbejdsprojekt. Tirsdag d. 25. januar står i pileflettens tegn, når Katrine Øxenholt lærer fra sig.

Torsdag d. 27. januar står tekstilkunstneren Maja Germundsson for workshoppen ”Lav din egen lampeskærm”, hvor der skal arbejdes med blandede materialer – papir, blonder, garn m.m.

Den kreative uge rundes af med ”Brodega-fredag” d. 28. januar. Her kommer broderisten Trine Runge Jessen og deler bramfrit ud af sine broderikundskaber. Med hendes ligefremme tilgang til det ædle håndværk har hun fået masser af opmærksomhed i medierne og været med til at give broderiet et comeback med kontroversielle udsagn om ”badass-broderi” og ”at hun ikke gider brodere folks fucking nevøer”. Der er et valgfrit broderikit inkluderet i workshoppen.

Ingen af de fire workshops stiller krav til evner, erfaring eller talent. Der er lagt op til at eksperimentere, lære og have det hyggeligt sammen omkring håndarbejde.

Hammel Bibliotek og InSide arrangerer håndarbejdsfestivalen, og man kan læse mere på favrskovbib.dk og hammelkulturhus.dk. Billetter til arrangementerne kan købes samme sted og på Favrskov Bibliotekerne.

Pressefoto
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler