20. juli 2024

Julehygge i InSide på lørdag

Juletræspynt i genbrugsmaterialer, julehygge og workshop med Hammel Billedskole skyder julemåneden i gang i kulturhuset.

På trods af corona skal der julehygges i InSide lørdag d. 28. november. Alle er velkomne i kulturhuset, hvor det store juletræ i forhallen pyntes og biblioteket bygger sit eget bogjuletræ mellem kl. 10 og 13, hvor man gerne må komme og give en hånd.

Der vil blive læst julehistorier og være hyggelig julemusik i formiddagens løb, og Hammel Billedskole inviterer til engleworkshop.

Det er den lokale kunstner, Majbritt Birk Nedergaard Kristensen fra Voldby, der i år står for juletræspynten i InSide. Hun går på Aarhus Kunstakademi, og arbejder i genbrugsmaterialer – i denne sammenhæng blandt andet plastikbestik, der trylles om til juletræspynt til træet i forhallen. Majbritt har i sit kunstneriske virke fokus på vores overforbrug af materialer, og udforsker kunstnerisk hvordan man kan tage funktionen ud af hverdagsprodukter og give dem et nyt æstetisk udtryk.

Hammel Billedskole inviterer til engleworkshop, hvor der skal fremstilles engle af kasserede materialer f eks brændte øldåser, lamineret emballage, garn, stof og papir. Her er alle velkomne, både børn fra 8 år og voksne, og der er frit slag om man vil lave engle der skal stå eller flyve.

Café InSide har som altid åbent lørdag formiddag, og har i dagens anledning lune æbleskiver og gløgg, så kulturhuset kommer til at dufte ”brunt og brændt”, selvom ikke alting kan være som det plejer.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler