21. februar 2024

Kom på kulturvandring ved Frijsenborg Slot

Favrskov Bibliotekerne inviterer på inspirerende guidede forårsgåture med forskellige temaer fra klimatilpasning til kulturhistorie.

To slotsvandringer, en guidet tur i Kollerup Enge og en byvandring i Hinnerup er på programmet, så der er noget for enhver smag og i alle hjørner af Favrskov Kommune i løbet af maj.

Vi lægger ud med en kulturvandring ved Ulstrup Slot med Holger Preetzmann som guide torsdag d. 6. maj. På turen bliver der fortalt om slottets historie, om parkanlægget og om godsets øvrige jordbesiddelser. Det samme kan man se frem til at høre om på turen ved Frijsenborg Slot, som er d. 15. maj kl. 10, hvor skytte Niels Christian Nielsen fortæller.

I mellemtiden kan man gå en tur i Kollerup Enge, hvor Klaus Overgaard Kristensen fra Favrskov Kommune gør deltagerne klogere på de forskellige klimatilpasningsprojekter i Hadsten og omegn. Der anbefales fornuftigt fodtøj til turen, der er ca. 5 km lang.

Den sidste Viden på vejen-tur i denne runde bliver en hyggelig byvandring i Hinnerup, hvor Karl Aage Madsen er guide. Han har boet i byen hele sit liv og var fra 1987 til 2004 medlem af Hinnerup Byråd for Socialdemokratiet. Turen gennem Hinnerup bykerne byder på anekdoter fra Karl Aage Madsens barndom og ungdom og har titlen ”Min barndoms by”.

Ideen bag de guidede ture er dels at kombinere gåturen med ny viden og inspiration, men i høj grad også at gøre det i godt selskab. Undervejs sørger Favrskov Bibliotekerne for, at der er en lille forfriskning med til deltagerne, der kan nydes i en pause under åben himmel. Alle ture varer cirka to timer og vil naturligvis blive afviklet, så de overholder gældende coronaregler. 

Turene spiller sammen med DR og bibliotekernes temasamarbejde ”Sammen i bevægelse”, hvor der i april og maj sættes fokus på danskernes fysiske og mentale bevægelse.

Det er gratis at deltage, men man skal bestille billet på favrskovbib.dk, hvor billetsalget åbner på tirsdag.

Faktaboks:

Torsdag d. 6. maj kl. 16.30 – På kulturvandring ved Ulstrup Slot. Holger Preetzmann, guide

Tirsdag d. 11. maj kl. 16.30 – På tur i Kollerup Enge. Klaus Overgaard Kristensen, guide

Lørdag d. 15. maj kl. 10 – På kulturvandring ved Frijsenborg Slot. Niels Christian Nielsen, guide

Torsdag d. 20. maj kl. 14 – Byvandring, ”Min barndoms by”. Karl Aage Madsen, guide

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler