1. februar 2023

Koncert og fortælling med Klezmerduo

Musikalsk møde med den jødiske festmusik, klezmer, torsdag 31. marts i InSide.

Klezmermusikken har rødder i Østeuropa og er nært beslægtet med sigøjnermusik. Den er fængende, festlig og stemningsfuld og rummer masser af fortællinger om glæde, længsel og smerte hos de folkeslag musikken stammer fra.

Klezmerduo, Ann-Mai-Britt Fjord og Henrik Bredholt er blandt Danmarks førende fortolkere af genren og har i mere end 30 år udbredt kendskabet til klezmermusikken på spillesteder landet over i sang og på harmonika og diverse blæseinstrumenter.

Klezmermusikkens historie er som musikken selv spraglet. Jødiske musikere vandrede fra landsby til landsby og spillede op til fest hos både jøder og kristne, og genren, som var en blanding af religiøs musik of folkemusik, blev præget af den lokale musiktradition, så indflydelse fra polsk og russisk folkemusik såvel som klassisk musik sneg sig ind i genren.

Når Klezmerduo for første gang besøger InSide bliver det med en musikalsk aften, hvor de i sang, musik og fortælling formidler klezmermusikken til publikum med stor musikalitet, varme og humor.

Arrangementet foregår torsdag d. 31. marts kl. 19.30 i InSide i Hammel, og man kan købe billet på favrskovbib.dk eller på bibliotekerne. Favrskov Bibliotekerne sætter i foråret 2022 fokus på temaet Tro.

Man kan læse mere om Klezmer Duo på  www.Klezmerduo.dk 

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler