21. februar 2024

Kulturhuse går sammen om fælles kunstprojekt

“Tape it away” er overskriften for et nyt projekt, som i den kommende tid bliver præsenteret i Favrskov Kommunes kulturhuse, der under ledelse af kunstneren Phuc van Dang, vil dekorere vinduespartier i kulturhusene med tape.

Temaet for udsmykningen er “det vi glæder os til” og kommunens borgere er inviteret til at være en aktiv del af projektet. Der er aktivitet på kulturfronten i kulturhuse og biblioteker i Favrskov, selvom dørene er lukkede. I den kommende tid kan man lægge gåturen forbi sit lokale kulturhus og se Phuc van Dang arbejde med værker, der handler om alt det, vi glæder os til. Værkerne udføres med tape på vinduer, og vil på den måde være synlige både inde-  og, nok så væsentligt i denne tid, udefra.

Favrskov Biblioteker og kulturhuse tager imod inputs fra alle interesserede, så vil du bidrage med, hvad du glæder dig til, så skriv det på bibliotekernes sociale medier eller send en mail til bibliotekerne med dine tanker, stikord og ideer.

Phuc van Dang (f. 1972) blev født i Vietnam, men har boet i Danmark siden 1981. Han arbejder i et krydsfelt mellem design, kunst og kultur, og er i dag en efterspurgt kunstner, der gerne går i dialog med sit publikum, når han arbejder, bl.a. i workshops for børn og unge. Han har udstillet i mange lande og har samarbejdet med store brands. Phuc van Dangs udtryk er unikt og altid i sort og hvidt, og han kalder sin egen metode og kunstneriske univers for ”Phucisme”, hvor begrebet storytelling spiller en væsentlig rolle.

”Tape street art er gadekunst lavet af tape. Det startede i 80’erne, hvor nogle grafittimalere besluttede at finde alternativer til spraydåser, og siden årtusindskiftet er det blevet mere og mere populært. Og så er det nemt, hurtigt og lydløst at installere”, fortæller han i en pressemeddelelse fra Favrskov Kommune.

Alle der har lyst til at se Phuc van Dang omsætte Favrskov-borgernes tanker om, hvad de glæder sig til, i tapekunst, er velkomne til at komme og se ham arbejde. Naturligvis på afstand.

Phuc van Dang arbejder mellem kl. 10 og 14 på følgende datoer:

4/2 – Hinnerup Bibliotek og Kulturhus
5/2 – Sløjfen, Hadsten
8/2 – InSide, Hammel
9/2 – Ulstrup Bibliote

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler