24. februar 2021

Med inputs fra borgerne – InSide dekoreret med tape

I uge 5 og 6 dekorerer den vietnamesiske kunstner, Phuc van Dang, kulturhusene i Favrskovs vinduer. I dag var turen kommet til InSide, der havde taget i mod inputs fra borgerne i Hammel under mottoet “Det glæder vi os til”

Projektet med tape i de fire kulturhuse hedder “Tape it away”, og den titel ligger i klar relation til, at nu må Corona pandemien gerne snart forsvinde.

“Jeg arbejder overordnet med temaet i de fire kulturhuse som vi har valgt at kalde “Tape it away”, fordi det her Corona, det skal bare se og komme væk. Vi har spurgt borgerne om, hvad det er de glæder sig til, når alt det her er ovre, og det har vi fået rigtigt mange gode bud på, som jeg så har forsøgt at tage med i kunstværkerne”, fortæller Phuc van Dang til ByensNyt.

Og hvad er det så, at folk glæder sig til i forhåbentlig meget nær fremtid?

“Folk glæder sig virkelig til at kunne mødes igen, det er klart det tema der går igen. Folk savner at være sammen og kunne mærke hinandens nærvær, og det har jeg så prøvet at få med i værkerne. Det er forskellige værker i de fire kulturhuse, både fordi at jeg ikke kan lave “repeat” kunst, men også fordi at bygningerne er vidt forskellige i udtryk og stil, så man får en ny oplevelse, hver gang, hvis man tager rundt til alle fire steder”, siger Phuc, der bliver suppleret af Lene Bjarke Skov, der er afdelingsleder i InSide:

“Vi har jo desværre lukket, så det er en måde at markere på, at vi stadig er her og at skal vi lave kultur, så er det lige for tiden på ydersiden af vinduerne. Vi håber også, at kunne inspirere andre til at gå i gang med tape, fordi vi lægger en lille video ud en af dagene, så man kan se, hvordan man selv kan gøre det. Så vi prøver at give en kulturel oplevelse, selvom at det skal foregå udenfor”

Værkerne bliver hængende de kommende måneder, så der er rig mulighed for at besigtige de flotte værker, både i Hammel, Hadsten, Hinnerup og fra i morgen også i Ulstrup.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8450

Hammel
overcast clouds
11.4 ° C
12.8 °
10 °
75 %
3.1kmh
100 %
ons
11 °
tors
11 °
fre
8 °
lør
9 °
søn
9 °