20. juli 2024

Ny teknik skal sikre en endnu bedre oplevelse i Fotorama

Efter at lærredet har været tomt et par dage, kunne forventningsfulde biografgængere onsdag aften igen få en god oplevelse i Fotorama. Biografen har haft lukket for at få installeret ny teknik og fremtræder nu helt opdateret på både lyd- og billedsiden.

I biografen har man længe været klar over, at man med hensyn til det tekniske udstyr levede på lånt tid. Det var kun et spørgsmål om tid, før der ikke længere kunne skaffes reservedele. Derfor havde man allerede for et halvt års tid siden afgivet en bestilling på en ny projektor, men der har været lang ventetid på et verdensmarked, der længe har oplevet forsyningsproblemer. Det påtrængende behov blev understreget, da en del af det gamle udstyr, nemlig den server hvor filmene bliver lagret, brød fuldstændig sammen og ikke kunne genoprettes. En ny kunne heldigvis leveres med det samme og har været på plads et par måneder, og mandag startede så installationen af det øvrige udstyr. Den gamle projektor blev hejst ud af døren på første sal med en kran, og en spritny kunne overtage pladsen i operatørrummet. Med den nye projektor bliver billedet skarpere, samtidig med at der spares på strømmen.

Lydsystemet er også opgraderet, så den samlede totaloplevelse bliver endnu bedre. Samtidig er der installeret bedre udstyr til afvikling af foredrag mv., idet det nu er muligt at koble en pc og mikrofon til fra scenen. 

Biografen har sparet sammen i flere år, og med en samlet udskrivning på 850.000 kr. har det været nødvendigt at tømme reserverne fuldstændigt. Man havde håbet på at kunne finde ekstern finansiering til en del af indkøbet hos private og offentlige fonde, men det har vist sig at låget er smækket helt i på pengekasserne rundt omkring. Heldigvis oplever biografen stor opbakning hos det lokale publikum, og med lovende film på det kommende program ser man lyst på indtjeningsmulighederne i fremtiden.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler