28. februar 2024

Nye Højskolesangbøger til InSide takket være Sparekassen Kronjylland

Torsdag d. 12. november udkom den 19. udgave af den lille blå sangbog, som året rundt danner ramme om tusindvis af fællessangsarrangementer i Danmark.

Og på selve udgivelsesdagen kunne leder af InSide, Lene Bjarke Skov, hente 100 eksemplarer af den nye sangbog hos Hammel Boghandel, takket være et tilskud fra Sparekassen Kronjylland og Sparekassen Kronjyllands Gavefond

Sangbøgerne kommer til at gøre gavn i mange år frem, både ved bibliotekets og kulturhusets egne fællessangsarrangementer, men også til andre arrangørers og forpagterens arrangementer i huset.

“Fællessang er noget, som man i lokalsamfundet kan samles om. At støtte op om InSide og aktiviteterne i kulturhuset falder derfor godt i tråd med Sparekassens ønske om at give noget tilbage til de lokalsamfund, hvor vi har vores kunder”, fortæller Tina Susanne Nordsted, afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjyllands Hammel afdeling.

Der har været spænding om hvilke sange der ville komme med i den nye sangbog, og Lene Bjarke Skov, der selv har rødder i såvel kor- som højskoleverdenen, har glædet sig ”som til juleaften” til at bladre i nyudgivelsen. 

Lørdag d. 21. november kl. 11-12 giver hun en kort rundtur i sangbogen for interesserede – desværre uden helt så meget fællessang som ønsket.

”Corona har desværre bremset vores fællessangsaktiviteter i år, men vi glæder os til at komme stærkt igen, når det bliver muligt”, fortæller hun.

På den ”levende lørdag” 21. november kl. 11-12 vil hun give en introduktion til den spritnye højskolesangbog og fortælle og spille et udvalg af sange og kunstnerne bag. Og der skal nok blive lejlighed til at nynne lidt med bag mundbindene.
Arrangementet er gratis men kræver tilmelding på favrskovbib.dk

Foto: Kulturhuset InSide
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler