26. september 2023

Stor tilstrømning til ny børnekulturfestival i Hammel

Det var et næsten overrendt InSide, der i weekenden lagde hus til Favrskovs nye børnekulturfestival SKRÅL.

Det blev et tilløbsstykke, da Favrskovs nye børnekulturfestival løb af stablen i weekenden. Omkring 2000 børn og voksne var forbi InSide i Hammel i løbet af lørdag og søndag til alverdens forestillinger og workshops i børnehøjde.

“Vi synes, det gik rigtigt godt. Det er jo svært at sætte forventningerne, når det er første gang, men vi blev glædeligt overraskede over, at der kom så mange,” fortæller afdelingsleder af Kulturhus Sløjfen og en del af SKRÅL-projektgruppen Trine Valentin Sølgaard til ByensNyt. 

SKRÅL blev arrangeret af Favrskov Dramaskole, Favrskov Musikskole, Billedskolen i Hammel, Favrskov Biblioteker og kulturhuset og caféen i InSide, hvor hele herligheden blev afholdt. Festivalen bød derfor også på et meget alsidigt program med både trylleshow, musikworkshops og kreaaktiviteter. Derudover var der også koncerter med både Hinnerup Garden, Musikskolen og Sigurd Barrett.

Stor børneinddragelse

Med SKRÅL ville man gerne skabe en slags børnefestival, hvor det ikke handler om at sidde artigt og synge med, men hvor alle deltager aktivt, og det mener Trine Valentin Sølgaard lykkedes i høj grad.

“Der var ikke nogen elementer, hvor børnene ikke var inddraget. Favrskov Skolekor sang for eksempel sammen med Sigurd Barrett. Det var en sang, der var skrevet til lejligheden, og teksten handlede om, hvordan børnene synes, det er at holde sommer i Favrskov,” siger hun.

Projektgruppen bag festivalens håb er, at SKRÅL bliver en årligt tilbagevendende begivenhed, og at man eventuelt kan turnere rundt i kommunen med arrangementet.

“Alle virkede rigtigt glade og taknemlige, både børnene og deres forældre, og det var dejligt, at der kom så mange. Det er jo op til politikerne, om det skal blive en tradition, men det synes vi i hvert fald, at der er grund til. Måske kan vi afholde det i Hadsten eller Hinnerup næste gang,” siger Trine Valentin Sølgaard.

Caroline Balslev
Caroline Balslev
Caroline Balslev er journalist og en del af redaktionen på ByensNyt. Caroline har erfaring med lokaljournalistik fra blandt andet Hammel og omegn. Hun er født opvokset i København, men bor i dag i Aarhus.

Relaterede artikler