17. juni 2024

Tagdækkervej Musikfestival blev en stor og rørende fest

I weekenden blev Danmarks eneste musikfestival for senhjerneskadede afholdt på 11. år, og endnu engang var det en stor og rørende oplevelse, fortæller tovholder på festivalen.

På Tagdækkervej er det begyndt at ligne sig selv igen efter en veloverstået festival i weekenden. Lørdag stod nemlig i musikkens tegn i centret for senhjerneskadede i Hammel, og der blev både danset, drukket fadøl og sunget til den helt store guldmedalje.

“Det gik helt suverænt godt. Sådan en oplevelse kan borgerne leve på længe, og jeg er også stadig helt høj,” fortæller Marianne Fog, tovholder på festivalen Tagdækkervej Musikfestival til ByensNyt.

Det er 11. gang, at Tagdækkervej Musikfestival afholdes, og festivalen blev denne gang gæstet af bandsene Rock and Stones, Almost Perfect og The Ringos. Men også solisten Thomas Munk og sangerinden Julie Bertelsen var på plakaten.

Derudover var flere lokale virksomheder, som Åses Systue, Hølledeg Keramik og Hammel & Omegns Biavlerforening, også til stede med opsatte boder, og 300 mennesker var i alt samlet i løbet af dagen til en livsbekræftende musikoplevelse.

Musikpædagog Marianne Fog (th) spiller og synger også meget med borgerne på Tagdækkervej til hverdag. Ifølge hende kan musik og sang nemlig noget helt specielt. Foto: Tagdækkervej Musik.

Musik er godt for hjernen

Borgerne, der kommer på Tagdækkervej, er ramt af hjerneskade på forskellige måder. Nogen på fysikken og andre på sproget, og Marianne Fog, der til hverdag arbejder som musik- og socialpædagog på Tagdækkervej, fortæller at musik og sang især er til stor glæde for dem, der er udfordrede på sproget.

Derfor var det også stort, at flere af borgerne var på scenen i løbet af dagen, både som konferenciers, men også som optrædende. Blandt andet optrådte Marianne Fog med et band bestående af en flok borgere, der spillede og sang et par numre, og flere af borgerne var også på scenen og synge med de optrædende bands. 

“Musik er med til at skabe nogle nye nervebaner i en skadet hjerne, og vi har fundet ud af, at flere af dem, som har svært ved tale, faktisk godt kan synge. Og det er så specielt og rørende at se nogen, der ikke længere kan tale, pludselig stå og synge en sang. Både for dem selv og deres pårørende. Det er meget livsbekræftende,” siger hun.

Stor støtte fra lokalområdet

Tagdækkervej Musikfestival er finansieret af sponsorater, og især lokalmiljøet i Hammel er skyld i, at sådan en fest kan lade sig gøre. Af lokale sponsorer var både Mørch Varmeservice, Wavin Danmark, City Blomster, Voldby Købmandsgaard, Nyt Syn Brilleret, John Fransen, House of Care, InSide, Danbolig, Sparekassen Kronjylland og Byens Auto.

Specialområde Hjerneskade i Region Midtjylland havde også sponsoreret t-shirt, og Århus & Omegns Bankocenter har de sidste syv år været hovedsponser på arrangementet. 

“Det er helt vildt, så mange lokale virksomheder i Hammel, der vil være med til at støtte os, og de fleste af musikerne optræder også helt gratis, så vi kører udelukkende på velgørenhed og sponsorater,” siger hun.

Caroline Balslev
Caroline Balslev
Caroline Balslev er journalist og en del af redaktionen på ByensNyt. Caroline har erfaring med lokaljournalistik fra blandt andet Hammel og omegn. Hun er født opvokset i København, men bor i dag i Aarhus.

Relaterede artikler