24. september 2023

Tips til ferielæsning fra Hammel Bibliotek

Selvfølgelig skal vi være udenfor sammen med børnene her i sommerferien, men hvad skal vi egentlig lave derude? Her kommer tre fine, nye bøger med ideer til kreative aktiviteter og lege i naturen med børn fra børnehavealderen og opad.

Sjove smådyr

Billedbog I denne uhøjtidelige og måske også lidt rodede bog kan man læse om myldrende myrer, glitrende guldsmede og bittesmå og store biller. Man får også at vide, hvordan man kan lave en sjov bille, pynte en sommerfugle og bage lækre honningkager. De farverige faktaopslag blandes altså med aktivitetsforslag, der opfordrer barnet og den voksne til at være kreative, lege, bage og lave mad sammen. Bogen udnytter fint, at små børn ofte er dybt fascinerede af de mindste skabninger, de støder på i naturen.

Biller, bier og andre sjove smådyr 

Udendørs eventyr

Højtlæsningsbog Lidt mere komplicerede aktiviteter lægges der op til i denne skønne bog, hvor forfatterne opfordrer os til at være både kreative og nysgerrige, når vi er udendørs. De giver os lejlighed til at opleve ”naturens beroligende magi”, udnytte vores sanser fuldt ud og dyrke fordybelsen. Bogen er inddelt i fire overordnede kapitler: “Lær med naturen”, “Naturdetektiv”, “Sansespil” og “Vild kunst”. Her er både superenkle og temmelig komplicerede projekter, og desuden faktabokse med spændende viden om både frøer, træer og skyerne på himlen. 

På eventyr i naturen

Naturens skatkammer

Fagbog Vi ved nok alle sammen, hvor fristende det er at samle flotte sten, muslingeskaller eller kastanjer, når vi går tur. Denne bog handler ikke så meget om at være ude i naturen, men mere om hvad vi kan lave af alt det, vi slæber med hjem. Så her er aktiviteter til hele året, hvor hobbymaterialerne stammer fra naturen. Hver idé er beskrevet trin-for-trin i tekstform med tilhørende små fotos af materialer og fremgangsmåde, og bagerst i bogen er der skabeloner. Når man bladrer igennem den superlækre bog, får man lyst til at afprøve alle idéer. Sværhedsgraden varierer lidt, men alle i familien kan være med.

Børnenes naturhobbybog. Af Pia Deges

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

Relaterede artikler