29. marts 2024

Ukrainere donerer bøger til biblioteket

Der er kommet en del ukrainske flygtninge til Danmark i 2022, hvoraf en del også er kommet til Favrskov, og primært til Hammel. Her er de blevet taget godt i mod, og er så småt i gang med at blive en del af det danske samfund.

Også på Hammel Bibliotek er de i gang med at opgradere deres samling af bøger rettet mod ukrainere, og her har biblioteket fået fornem hjælp fra ukrainere der allerede boede i Danmark, inden krigen brød ud. Flere har således doneret deres egne bøger, så Hammel Bibliotek kan låne dem ud til de nye borgere.

“Iryna Tometska (der ses på billedet) har hjulpet med at oversætte de kyrilliske bogstaver til latinske bogstaver. For det er godt nok svært at katalogisere bøger, når man ikke kan læse hverken titel eller forfatter”, skriver Favrskov Bibliotekerne på deres facebookside og tilføjer:

“Bøgerne står indtil videre i Hammel, hvor de fleste ukrainske flygtninge bor, men de kan selvfølgelig bestilles til de andre biblioteker. Derudover har vi modtaget 2 depoter fra Bibliotekscenter for Integration, der er en overbygning på det danske bibliotekssystem. Her kan man skaffe bøger på alverdens sprog”.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler