17. juni 2024

Favrskov Brydeklub fik flot debut til DM for seniorer i Kolding

I den forgangne weekend var Favrskov Brydeklub, der holder til på Søndervangskolen i Hammel, for første gang i klubbens 40 årige historie, til DM for seniorer og det blev en ganske god debut, der blandt andet resulterede i et dansk mesterskab.

Det var Kenneth Jensen, der i klassen 55 kilo kunne hjemtage trofæet til klubben, hvor han til dagligt er træner for mange af klubbens store talenter. Med til historien om DM-triumfen hører, at Kenneth ikke kom i kamp, da der ikke var andre deltagere, hvilket naturligvis ærgrede den erfarne træner og bryder, der ellers gjorde comeback efter 25 års kamppause. Med Kenneths DM-titel blev han den ældste i landet til at hjemtage den flotte titel, hvilket også, af gode grunde, ar klubbens første DM-titel.

Kasper Svensgaard på bare 18 år stillede op i klassen 77 kilo, og fik i alt fire kampe på madrassen mod nogle rutinerede brydere, blandt andet den senere danske mestre, og trods nederlag i alle fire kampe, så fik Kasper vist, at han har et talent, der godt kan blive til noget med årene og kunne med et enkelt point notere sig som den første i klubbens historie med den ære.

“Efter stævnet  var der stor anerkendelse for det store arbejde vi laver i klubben fra Danmarks brydeforbunds bestyrelse. For syv måneder siden var der blot 4 betalende medlemmer, og dags dato tæller vi 35 medlemmer, hvilket har givet genlyd i hele Bryde Danmark. Vi har helt sikkert fået Favrskov Brydeklub på landkortet, men vi vil absolut ikke lægge os på sovepuden i fremtiden. Vi vil fortsætte det store arbejde med at få flere unge til at komme til træning i klubben, men vi er stadig gevaldigt udfordret på, at der fra kommunens side ikke er det store fokus på vores idrætsgren”, lyder det fra Kenneth Jensen der tilføjer:

“Det resulterer i, at vi hver mandag og onsdag må lægge madrassen ud før træning og efterfølgende fjerne den igen. Det giver store udfordringer for os, mens alle andre klubber i Danmark har faste lokaler, hvilket gør det noget lettere for dem, at kunne tilbyde træning fire-fem gange om ugen”.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler