20. juli 2024

Andresen: Styrken er at vi under hinanden at det går godt

I går aftes blev Hammel GF kåret til Årets Idrætsforening af DIF og Danske Spil, ved det store Sport 2023-show i Jysk Bank Boxen i Herning, som blev sendt på DR.

En af grundene til, at Hammel GF var indstillet til og i sidste ende løb med med den flotte pris i går aftes var, det som foreningen kalder “Sportspas”. Her kan medlemmerne med et sportspasset i hånden dyrke mange forskellige sportsgrene når der er ledige haltider eller ekstra plads på de enkelte hold, hvilket har tiltrukket mange nye medlemmer.

Faktisk har Hammel GF godt 5400 medlemmer, og med tanke på, at der bor lidt mere end 7000 borgere i Hammel, så har foreningen, der dækker over 12 sportsgrene lige nu, ret godt fat i lokalsamfundet. Noget af det der springer i øjnene er, at man har formået at samle nærmest al sport i byen under samme tag, og det, fortæller Allan Bo Andresen, der er Event og Foreningschef i Hammel GF, er der en helt særlig grund til.

“Styrken er, at vi under hinanden at det går godt, og ikke er misundelige, hvis det et år går ekstra godt hos håndbold, for eksempel med øget medlemstal. Vi har ikke den der misundelse mellem hinanden, og er bare glade for, at vores medlemmer vil dyrke sport, og så er det faktisk helt underordnet, hvad det så er de dyrker. Vores mission er at gøre det sjovt og nemt for vores medlemmer, og vi føler os som én stor forening, til trods for, at vi dækker over mange forskellige sportsgrene og interesser”, lyder det fra Allan Bo Andresen til ByensNyt, og tilføjer:

“Vi bakker hinanden op solidarisk, også økonomisk. Hvis vi et år har en afdeling, som har det lidt svært, så hjælper de andre til, således at man kommer tilbage på sporet. Det er helt naturligt for os, og ikke noget som der bliver sat spørgsmålstegn ved”, konstaterer Allan Bo, der ikke var med til overrækkelsen, da han for tiden er på ferie på Lanzarote.

Lige nu er der 12 afdelinger i Hammel GF, men flere nye sportsgrene er på vej, blandt andet Disc Golf, Padel og Taekwondo, og det er også en af forklaringerne på, at det går så godt i Hammel GF. Man hviler nemlig ikke på laurbærrene og er hele tiden i udvikling, hvilket, i følge Allan Bo, aldrig kommer til at stoppe.

“Netop fordi vi har den størrelse som vi har, så kan vi også prøve nogle ting af og sætte nye skibe i søen, så vi hele tiden udvikler os og bliver bedre, til gavn for medlemmerne. Vi bliver aldrig færdige med at udvikle os, så det er en proces vi kan fortsætte med i al evighed, og igen, så er det ikke sådan at man sidder i fodboldafdelingen og er bekymret for, om man mister medlemmer til Padel, fordi så længe de bliver i Hammel GF, så er vi glade”

Allan Bo kunne ikke selv deltage ved kåringen, men fejrede det sammen med sin kone på Lanzarote efterfølgende. Foto: Allan Bo Andresen

Uden de frivillige og Hammel Idrætscenter var det ikke muligt

Bag den store succes i Hammel GF gemmer sig blandt andet en stor flok frivillige, som hver dag er med til, at få det hele til at fungere, både på de enkelte hold, i afdelingsbestyrelserne samt de mange andre aktiviteter som Hammel Hestemarked og Julebal. Der ud over har man i Hammel Idrætscenter en samarbejdspartner, der bakker op omkring foreningen og er lydhør, når man får nye idéer i Hammel GF.

“Uden de frivillige, så var der jo ingen forening, det er jo helt simpelt. De gør et kæmpe stykke arbejde, og kommer altid med godt humør og et stort engagement, uge efter uge, og det kan slet ikke værdsættes nok. Mange er frivillige fordi de har børn der selv går til idræt, men faktisk bliver en del hængende efterfølgende når børnene er blevet store, og det er jeg sikker på skyldes, at de føler sig værdsat og synes at det er sjovt og meningsfyldt”, siger eventchefen, og sender samtidig en stor ros i retning af Hammel Idrætscenter:

“Vi er priviligerede af, at have en så god en samarbejdspartner som Hammel Idrætscenter, der sørger for, at vi hele tiden har optimale rammer og betingelser for de ting vi gerne vil, og så er de meget lydhøre, når vi kommer med nye idéer og tanker. Så idrætscenteret er bestemt en stor faktor i, at det går så godt for os, og omvendt er vi jo også med til, at det går så godt for dem, så det er jo et samspil, og det fungerer bare”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler