15. juni 2024

Hammel vært for DM i badminton for U17-19

Der er en god chance for at løbe ind i fremtidens Viktor Axelsen eller Line Christophersen i Hammel i weekenden 23. – 24. april, hvor badmintonklubben er medarrangør for Danmarksmesterskaberne i holdbadminton for årgang U17-U19.

Efter vinterens puljespil, så mødes puljevinderne fra de respektive landsdele for at afgøre, hvem er landets bedste klubhold blandt de 16-17 årige og 18-19 årige fjerduellanter. Der bliver kampe på alle 25 baner i de 4 haller i Hammel Idrætscenter både lørdag og søndag. Der er gratis entre, så alle er velkomne til at kigge forbi.


I 2019, hvor DM-stævnet senest blev afholdt, blev det to intense dage med over 1000 kampe og mere end 500 spillere, ledere og publikummer. Særligt på finaledagen om søndagen, hvor truthorn, tommer, slåstickers og øredøvende heppen blev taget i anvendelse – i forsøget på at bære holdkammeraterne frem til sejr – nåede stævnet et lydmæssigt og stemningsmæssigt højdepunkt. Hammel Badmintons formand Tom Ekmann Sørensen fortæller, at udover arrangørrollen skaber et stærkt engagement i klubben, så skæpper afholdelsen af stævnet så godt i kassen, at man kan betale for ungdomsspillernes klubtur til Denmark Open i efterårsferien.

Qua førstepladsen i sæsonens puljespil har Hammel Badmintons eget U17-hold kvalificeret sig til mesterskaberne i hjembyen. Håbet er at kunne spille med om medaljer. Samtidigt sender klubben 4 af sine øvrige ungdomshold til DM i U11 i Grindsted, U13 i Slangerup og U15 i Middelfart med troen på at kunne spille sig til en podieplads. Klubben har tidligere været repræsenteret ved Danmarksmesterskaberne, men det er første gang at Hammel har hele 5 hold, der skal på medajlejagt, siger formanden, og tilføjer med et smil, at de unge helt sikkert får sig en kæmpe oplevelse, uanset om de får noget med hjem til pokalskabet.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler