1. juni 2023

Stemningen var i top til DM i badminton for unge i Hammel

Over 340 spillere og 150 tilskuere var i weekenden samlet i Hammel Idrætscenter til DM i holdbadminton for U17 og U19.

Weekenden i Hammel stod i badmintonens tegn, da HGF Badminton var medarrangører for DM i holdbadminton for årgangene U17 og U19. Over 900 kampe blev spillet i alle fire haller i Hammel Idrætscenter både lørdag og søndag, og selvom det var en intens omgang, forløb alt stort set lige efter planen.

“Det gik utroligt godt. Vi havde få forsinkelser, men der var også lagt et stramt program, og der var mange henne bagefter for at sige tak, og at det havde været et rigtigt godt arrangement,” siger Tom Sørensen, formand for HGF Badminton til ByensNyt.

Det er tredje gang, at DM i badminton for unge blev afholdt i Hammel, og Tom Sørensen peger på, at det er de unikke faciliteter, der gør Hammel Idrætscenter til et oplagt sted for sådan et stort arrangement.

“Vi har et af de største sammehængende idrætsfaciliteter i landet. Vi har plads 25 badmintonbaner under samme tag, og det er jo både en fordel for os og for spillerne. De er glade for at være sammen og kunne heppe på hinanden,” siger han.

Og heppet, det blev der. Flere af klubberne havde medbragt både trommer og rør, der blev banket på og med i hallerne. Så stemningen var i top, fortæller Tom Sørensen, der er enormt glad for at Hammel kan få lov at være værter for arrangementet.

“Det er jo utroligt fedt at få lov til at være medarrangør på sådan noget her, og det giver utroligt meget til byen, og de unge badmintonspillere får også noget at se op til,” siger han.

Kræver mange frivillige

Tom Sørensen peger dog også på, at det kræver en masse kræfter at få det hele til at gå op. Både i forhold til indkvartering af spillerne samt stævnekontor og dommerborde i løbet af turneringen. Sidste år stod HGF Badminton også for en del af madordningen, men det måtte de sige nej til i år, da der simpelthen ikke var nok frivillige.

“Det kræver en del frivilligt arbejde, så vi er utroligt glade for dem, der har været og hjælpe. Uden dem var det aldrig blevet til noget,” siger han.

Derfor er ikke til at vide endnu, om Hammel skal lægge by til arrangementet igen til næste år. Ifølge Tom Sørensen er Badminton Danmark meget interesserede i at lægge vejen forbi igen, men HGF Badminton skal lige drøfte det internt, før den endelige beslutning træffes.

“Der er rigtigt meget arbejde i det både før og under, så vi skal lige evaluere. Men jeg håber det da, fordi det er jo et super hyggeligt arrangement,” siger Tom Sørensen.

Til mesterskaberne i Middelfart havde et af Hammel Badmintons egne U15 pigehold kvalificeret sig, og det blev til en flot bronzemedalje. Også et U13 drengehold drog i weekenden til Slangerup. Desværre var holdet ramt af et afbud, så de måtte spille med en mand mindre, men på trods af det opnåede U13 holdet alligevel en flot 16. plads ud af 26 hold.

Caroline Balslev
Caroline Balslev
Caroline Balslev er journalist og en del af redaktionen på ByensNyt. Caroline har erfaring med lokaljournalistik fra blandt andet Hammel og omegn. Hun er født opvokset i København, men bor i dag i Aarhus.

Relaterede artikler