20. juli 2024

Byrådet stiller garanti til rådighed for Hammel Idrætscenter

Der har gennem et stykke tid været talt en del omkring en ny padelhal i Hammel ved Hammel Idrætscenter, og nu ser det ud til, at de sidste knaster er ryddet af vejen for at projektet kan realiseres.

Det er Hammel Idrætscenter der vil opføre en ny hal, hvor der blandt andet skal være fire padelbaner i, i forlængelse af det eksisterende center, der tæller fire haller, en svømmehal, fitnesscenter samt mødelokaler og cafe.

For at kunne låne pengene til opførelsen af den nye hal, har Nykredit stillet som krav, at man skulle stille med en kommunal garanti, da man ikke normalt laver realkreditlån til selvejende institutioner. Uden garanti fra Favrskov Kommune til lånet på 8 millioner kroner, ville det ikke være muligt at gå i gang med hallen, og HIC har derfor ansøgt kommunen om denne garanti.

I går blev det så på byrådsmødet besluttet, at man stiller den kommunale garanti til rådighed for HIC, i øvrigt første gang man gør det i kommunen, mod pant i byggeriet, og dermed er den sidste knast ryddet af vejen for projektet. Noget der glæder Mette Nøhr fra De Konservative.

”Det er første gang, at vi giver kommunegaranti på fritids- og kulturområdet. På byrådsmødet i maj besluttede vi at åbne for den mulighed, og vi opstillede en række principper, som projekterne skal leve op til. Hammel Idrætscenter er første projekt, der slipper gennem det berømte nåleøje”, skriver hun i et opslag på facebook og tilføjer:

”Jeg synes, det giver rigtig god mening at give kommunegaranti på fritids- og kulturområdet, når det drejer sig om projekter, der økonomisk er bundsolide. Når ildsjæle rundt i Favrskov knokler for at skabe udvikling og rum for fællesskaber, skal vi også som kommune forsøge at bakke op, så godt vi kan. At give kommunegaranti er en af måderne, vi kan gøre det på”.

Projektet forventes at løbe op i godt 20 millioner kroner, og finansieres udelukkende af Hammel Idrætscenter

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler