20. juli 2024

Hos HGF Løb og Motion er der plads til alle – nu med ny bestyrelse

Sidst i maj havde byens løbeklub, HGF Løb & Motion, deres årlige generalforsamling og det resulterede i et par nye medlemmer af bestyrelsen i foreningen, der både rummer motionisterne, der er med for hyggens skyld og så dem, der vil ud og løbe løb rundt omkring i landet.

Den nye bestyrelse består af Formand Kim Duelund samt Torben Møller, Christian Dolberg, Anne-Mette Pedersen og Maria Degn. Det er Torben Møller og Maria Degn der er nye i bestyrelsen, mens Lene Baastrup er stoppet, og netop Maria Degn er på mange måder ny. Hun startede i HGF Løb & Motion sidste år, og kan allerede mærke, at det har givet en masse positivt til hendes løb.

“Personligt meldte jeg mig, ind i løbeklubben for 1 år siden, og det har virkelig forbedret mit løb markant. Fra at kunne løbe 10 km. på 58 minutter, kan jeg idag løbe samme distance på 48 min. Træningen i klubben er topkvalitet, og samtidig er jeg blevet en del af et mega skønt fællesskab, hvor der er plads til alle, unge som gamle. Vi er en breddeklub og vi består i mere end en betydning af to ben, hvor det ene ben er en vandreafdeling og det andet ben er løbeklubben”, fortæller Maria Degn til ByensNyt.

Klubbens medlemmer har mulighed for træning flere gange om ugen, så dem der vil noget mere konkurrencepræget med deres løb, har mulighed for at udvikle sig endnu mere, men for langt de fleste er det også det sociale aspekt der tæller, lyder det fra Maria Degn.

“Vi lægger i klubben stor vægt på det sociale samvær. Det skal være en god og hyggelig oplevelse at komme i klubben, samtidig med, at der også er plads til dem, der vil noget mere med deres løb, så som at deltage i løb rundt omkring i landet. Søndag har vi det vi kalder socialløb. Der er faste løberuter, hvor man deler sig lidt op i hold, som man passer tempomæssigt med og sørger for at ”samle” op undervejs, så ingen bliver efterladt alene ude på ruterne. Der afsluttes så med en omgang the/kaffe og lidt hyggesnak”

Desuden er der vandreture cirka hver anden lørdag, hvor der ligges på Facebook og hjemmesiden, hvor man mødes til opstart af vandreturen. En tur er som regel på cirka 10 km. og der gås i et tempo og holdes pauser, så alle kan deltage. Klubben arrangerer også selv løbearrangementer, både internt i klubben, men også eksternt, hvor løbere udefra kan deltage i løb som Frijsenborgløbet og Stjerneløbet.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler