18. maj 2024

Masser af sommer-renovering i Hammel Idrætscenter

På fredag starter skolernes sommerferie, men der bliver ikke megen afslapning i Hammel Idrætscenter, hvor adskillige projekter skal ordnes i de kommende uge.

I øjeblikket er håndværkerne i fuld gang i Hal 2, hvor gulvet slibes ned, og efterfølgende lakeres, og allerede nu kan man fornemme, hvor stor en fordring det bliver. Fra at have været en mørk hal, så fremstår Hal 2 nu lys og let, så der er noget at glæde sig til, når hallen er helt færdig.

“Jeg ved ikke, hvor mange år siden at gulvet er blevet slebet, hvis det overhovedet er blevet det, så det trængte i den grad. Det er ikke helt færdigslebet og skal lige have en tur mere, hvorefter det får en lys lak, så det kommer til at give et helt andet udtryk når den står færdig”, fortæller Peter Kjærgaard, der er centerchef i Hammel Idrætscenter, til ByensNyt.

Den såkaldte “Grisehal”, også kendt som Hal 4, står også over for renovering, og her er det et helt nyt halgulv der kommer på. Det nuværende er et betongulv uden den store form for affjedring, og med tilskud fra Favrskov Kommune er det nu blevet muligt, at skifte gulvet til et mere tidsvarende.

“Hal 4 er jo den første hal i Idrætscenteret, og var til en start en kombination af griseauktionshal og så sportshal, og derfor går den i visse kredse stadig under navnet “Grisehallen”. Når man var færdig med auktionen, så spillede man håndbold, og man kan stadig se spor fra dengang i hallen”, lyder det fra Peter omkring det der må være datidens svar på en multihal.

Her ses tydeligt forskellen på halgulvet, der nu altså bliver noget mere lyst. Foto: Hammel Idrætscenter

Nu skal gulvet skiftes og der kommer også forskelligt nyt udstyr, som fodboldbander, hvilket man går i gang med i uge 27.

“Gulvet har stor set ingen affjedring, og det er en hal, hvor der helt klart er potentiale for at få en skade med sig. Da vi havde DM for ungdom i badminton, der nægtede de allerbedste at spille i hallen, fordi de simpelthen var bange for at blive skadet. Det problem får vi nu løst med et topmoderne gulv, så det ser vi i den grad frem til”

Ud over renovering, så bliver der også liv i Idrætscenteret fra vaccinecenteret, motionscenter og svømmehal, der altsammen har åbent hen over sommeren.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler