20. juli 2024

Karina Boldsen: ”Min spejdertid i Hammel, har været med til at forme mig”

ByensNyt har sat den tidligere Hammelpige Karina Boldsen stævne, da hun både er aktuel med bestyrelsesguiden de 7 trin og fordi hun netop som formand for Aarhus Business College bestyrelse har modtaget prisen for bedste bestyrelse i uddannelsessektoren ved Årets Offentlige Bestyrelseskonference 2020

Tillykke med bogen og ikke mindst med den flotte pris. Kan du fortælle os lidt om, hvad det er for en bog du har skrevet?

Ja, jeg har skrevet en bestyrelsesmanual om det gode bestyrelsesarbejde med 7 enkle trin, der med en god struktur gerne skulle gøre det lettere at sætte sit bestyrelsesarbejde i system. Vi synes der er skrevet meget godt om bestyrelsesarbejde, men vi savnede en bog, der på en håndgribelig måde kunne bruges som værktøj for både det erfarne og det nye bestyrelsesmedlem.

Og tillykke med prisen, hvad betyder den for dig?

Den betyder overordentligt meget. Når man brænder for bestyrelsesarbejdet og samtidigt altid har haft hjertet fyldt af at udvikle talenter og arbejde med unge mennesker, så er en anerkendelse for at være bedste bestyrelse i uddannelsessektoren, som vi har modtaget her en kæmpe fjer i hatten. Så jeg blev virkelig både glad og rørt og det kom helt bag på mig.

Hvad beskæftiger du dig med i dag?

Jeg har to virksomheder. Karina+, hvor jeg arbejder med ledelsesrådgivning og AROS Board, hvor jeg uddanner nye bestyrelsesmedlemmer i samarbejde med Erhvervsakademi Århus. Efter afsluttet bestyrelsesuddannelse kan man blive en del af netværket i AROS Board. I AROS Board deltager jeg også i udvikling af bestyrelser, gennemfører strategidage og giver starthjælp til bestyrelser der er kørt fast. Og endelig så har jeg jo mine bestyrelsesposter. Jeg arbejder pt. i 12 professionelle bestyrelser og har fem-seks øvrige poster.

Vi lancerer dig jo her på ByensNyt som tidligere Hammelpige. Hvornår flyttede du fra byen og hvilke relationer har du til byen i dag?

Jeg flyttede allerede fra Hammel i 1987, da jeg var blevet student men fortsatte min læretid i Hammel Sparekasse og var i lære der indtil 1990. Men i 1987 flyttede jeg til Århus og har boet der siden. Men jeg betragter mig stadig som Hammelpige. Mine forældre bor der jo endnu og jeg kommer jævnligt til byen. Jeg er jo passioneret løber, så ofte har jeg jo mit løbetøj med og tager en tur i skovene og glemmer nogle gange, hvor hård Pøt Mølle bakken er, men finder alligevel mig selv pustende op af den en flot søndag eftermiddag i efteråret. (Red.: Der er nok i virkeligheden grænser for, hvor meget Karina puster hun har gennemført adskillige halvmaraton)

Hvis du lader tankerne falde tilbage på din tid som barn og ung i Hammel, hvad tænker du så på?

Jeg synes altid byen har været god til at skabe tilbud til børn og unge og der har altid været et godt handelsliv og det synes jeg egentlig også der er i dag.

Men ellers så mindes særligt med glæde min tid som spejder. Selv om jeg både spillede tennis og også lidt badminton, så var jeg jo ikke lige frem den fødte sportspige. Nej jeg var i stedet bidt af at være spejder og jeg var spejder i 16 år. Jeg har brugt mange timer i skoven og tror bestemt, at min spejdertid i Hammel har været med til at forme mig. Jeg tænker ofte på min tid som spejder, når jeg i dag sidder sammen med en bestyrelse, der har en nød, der er svær at knække. For da vi sad der i skoven en nat med en svær opgave, så blev vi bare ved og ved til vi havde fundet en løsning. Vi holdt fast i troen på, at der er en løsning på alt, bare vi hjælper hinanden og vi ikke giver op. Det er helt sikkert værdier, jeg har fået med mig fra min tid som spejder i Hammel.

Jeg kan heller ikke lade være med at tænke tilbage på den chef jeg havde i Hammel Sparekasse. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg til tider var lidt håbløs, men han formåede at bringe det bedste frem i mig og det har jeg siden brugt som inspiration i mit eget arbejde.

Du har lovet os, at vi kan vende tilbage til dig og at du måske også selv kan bidrage lidt til byens nye medie ByensNyt. Hvad kan vi forvente af dig?

Ja, det vil jeg da rigtig gerne. Super initiativ. Og hvis I har lyst vil jeg da gerne fra tid til anden fortælle lidt om ledelse og om bestyrelsesarbejde og måske give et par tips og tricks til, mindre lokale virksomheder som måske selv overvejer at få en bestyrelse.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler