22. oktober 2024

Efter startvanskeligheder kom sejren sikkert i hus i sæsonpremiere

Torsdag aften var der sæsonpremiere i kvindernes 2. division, og her mødte Hadsten Håndbold det nordjyske hold Nibe. Efter en skidt første halvleg, hvor hjemmeholdet var bagud med fire mål, fandt de melodien i anden halvleg, og kunne til slut køre en sikker sejr på 32-24 i hus.

Havde man som hjemmepublikum troet, at det ville blive en kamp på hjemmeholdets præmisser, så blev man i de første 30 minutter slemt skuffet. Der var ikke rigtigt noget der fungerede for alvor, og i stedet for var det Nibe, godt anført af den tidligere ligaspiller Julie Jensen, der tog teten. De fik hurtigt bragt sig foran med både fire, fem og seks mål, og det lignede pludselig en kamp, hvor der skulle graves særdeles dybt, hvis der skulle point ind på kontoen.

Hadsten-mandskabet gik dog på intet tidspunkt i panik, og fik stille og roligt spillet sig mere ind i kampen, blandt andet ved i perioder at mandsopdække Julie Jensen, der var en evig skudtrussel, med mange mål til følge. Helt kontakt fik Hadsten dog ikke inden pausen, og man sad derfor med en smule uro i kroppen inden de sidste 30 minutter.

Hadsten kom blæsende ud efter pausen, og fik hurtigt tæt kontakt med Nibe, og ved 15-15 stod det for første gang siden 0-0 helt lige, og derfra var det som om, at den sidste luft gik ud af nordjyderne, der ikke havde mere at skyde med. Derfor blev det til en sikker sejr, og ser man bort fra de første tyve minutter af kampen, så var indsatsen torsdag aften ganske fin. Der blandt andet blev debut til Freja Dyrberg på venstre fløj der scorede flere flotte mål, mens også Mathilde Pedersen og Simone Handberg lyste op med solide præstationer.

Efter kampen fik ByensNyt en snak med holdets anfører, Helle Walentin, der havde samme oplevelse af kampen som ByensNyts udsendte.

“Det var ikke nogen god første halvleg, og man kan godt se, at det stadig er nyt det hele. Der er mange ting, der ikke er på plads endnu, så derfor var det lidt op af bakke til en start. Vi havde også problemer med Julie Jensen, især i starten, hvor hun fik lov til lidt for meget, mens vi selv havde svært ved at få bolden i nettet. Vi gik dog ikke i panik, og formåede at holdene hovederne kolde, og i pausen fik vi kigget hinanden i øjnene og sagt at det kan vi gøre meget bedre”, lyder det fra Helle Walentin, der selv fik scoret et enkelt mål til sidst i kampen.

“Vi får meget bedre fat på kampen efter pausen, hvor vi kun laver en enkelt teknisk fejl, og så får vi for alvor styr på Julie Jensen, som vi lukker ned mere eller mindre. Da vi kommer foran, kommer der mere ro på, og vi får plads til at løbe kontra, som vi gerne vil, og jeg må sige, at det er et fantastisk comeback vi laver. Nu er vi i gang, og der er to point på kontoen, så selvom det ikke var lige godt det hele, så kan vi godt være tilfredse samlet set”.

Der var ganske mange tilskuere i hallen torsdag aften, og de bakkede godt op om holdet, hvilket de i sidste ende blev kvitteret for på banen.

Næste kamp er på torsdag, hvor Hadsten skal en tur til Nøvling, lige syd for Aalborg.