8. december 2023

Barselscafé på Snakbar er blevet et kæmpe tilløbsstykke

24 barnevogne rullede op foran Cafe Snakbar …da der i går var ‘babytummel’ for fædre og mødre på barsel.

Det var fysioterapeut Rikke Skåning fra https://rikkefys.dk , som holder til i Sundhedshuset, der fik alle i gang med at lege og tumle.

Der er oplæg fra en fagperson en gang om måneden, sidste gang var det Tim Linds fra www.foerstehjaelpdk.dk der underviste i førstehjælp og dette var også et stort tilløbsstykke. 

”Han gjorde det frivilligt ligesom alle de andre, der underviser i cafeen gør. Det er simpelthen fantastisk, med så mange, der bare tilbyder deres faglighed gratis”,fortæller Cindy Salsgård, som koordinerer barsels-kalenderen. 

”Vi oplever, at der er flere og flere der benytter barselscafeen”, fortæller Mette Jensen glad. Mette er en af de frivillige, som selv er på barsel, der har valgt at tage vagter i caféen. Hun oplever et kæmpe sammenhold mellem de frivillige. ”Vi er både nogle, der er på pension og nogle der er på barsel, som er frivillige. Men alder betyder ikke noget i denne sammenhæng”.

Jette Birk fra Hammel har været pædagog i sit arbejdsliv og elsker at være i cafeen sammen med alle de unge og deres børn. Hun kører gerne til Hadsten to gange om måneden for at være med til at lave kaffe og hygge om dem alle.

”Her er plads til alle, og har man lyst til at tage en vagt en gang om måneden, så er det en kæmpe hjælp. Vi mangler kun to eller tre mere, så kan vi holde åbent hver uge -og det vil jo bare være en drøm”, fortæller hun og tilføjer:

”Som noget nyt på menukortet, skal vi til at sælge babygrød, babysmoothies og ostehaps, ‘fordi dem der kommer i barselscafeen også gerne vil komme om eftermiddagen med deres større børn og ægtefælle. Og vi forsøger, at gøre det så let som muligt for familierne at komme ud af døren, sådan at flere kan benytte muligheden for en lille cafetur inden ulvetimen”, slutter hun.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler