17. juli 2024

Borgmesterbesøg på Spejdernes Lejr

Hadsten Spejderne fra DDS er blandt ca. 500 spejdere fra Hadsten der deltager i den store Spejdernes Lejr der omfatter 32.000 spejdere og som netop har taget sin afslutning i Hedeland Naturpark på Sjælland.

Bag spejdernes Lejr står Det Danske Spejderkorps, KFUM-spejderne, De grønne pigespejdere, Danske baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig og den afholdes i år i samarbejde med de tre kommuner Høje-Taastrup, Greve og Roskilde.

Mikroerne fra DDS Hadsten har været på udflugt og lavet vikingeaktiviteter hos Sct. Georgs Gildet – armbånd, prangerpunge, amuletter, snobrød og flettet snore og trods starten med både hård jord og regnbyger var humøret højt i lejren. I sidste uge havde spejderne den store fornøjelse at kunne byde borgmester Lars Storgaard velkommen på Spejdernes Lejr.

Borgmesterbesøg hos Hadsten Spejderne på Spejdernes lejr

Lars Storgaard havde valgt at tage en hel dag ud af kalenderen for at besøge kommunens spejdergrupper med i alt små 500 spejdere, som sammen er på lejr i Naturpark Hedeland ved Roskilde.

Flemming Hald fra Hadsten Spejderne viste rundt til samtlige enheder fra kommunen og borgmestren var bl.a. vidne til 125 meter snobrøds bagning.

“Det var skønt at opleve Lars’ interesse i friluftslivet og spejderarbejdet generelt” fortæller Flemming Hald på Facebook og spejderne viste stolt frem, hvordan de havde indrettet sig på lejren. Spejderne overrakte borgmesteren en fin kniv takkede for besøget og for hyggeligt samvær.

Det hele blev afsluttet med afslutningsbål og en Danmarksrekord med 32.000 spejdere samlet til picnic, Jung koncert og disco-telte.

Hadsten Spejderne på Spejdernes Lejr 2022

Du kan læse mere om Spejdernes Lejr her.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler