24. maj 2024

DJH får egen studenterpræst

Når Trine Gjørtz skal på arbejde, møder hun et væsentlig anderledes publikum end de fleste andre præster gør i hverdagen.

Hun skal nemlig være sparringspartner, mentor, eksistentiel samtaleven, coach og præst for de unge tømrere, elektrikere, køleteknikere og plastmagere, der til daglig færdes på Den Jyske Håndværkerskole.

”Min rolle bliver at være til rådighed, når de unge har brug for en at snakke med – og hvor underviseren måske kommer til kort. Det kan være om dødsfald eller et brud med en kæreste, men også mere dagligdags ting som bare at have et sted at puste ud,” siger den 54-årige præst, der er blevet ansat af Favrskov Provsti til at være studenterpræst i 40 % af tiden, i en pressemeddelelse fra skolen.

Trine Gjørtz er Danmarks første studenterpræst på en teknisk erhvervsuddannelse, og præsten har et CV, der passer perfekt til arbejdet med de unge håndværkerspirer. Hun er uddannet coach og psykoterapeut, og så han hun arbejdet som sorgrådgiver ud over sit embede som præst. 

Hun understreger, at hun i sit arbejde ikke kommer til at forkynde, når hun taler med lærlinge, elever og medarbejdere – dvs. fortælle om evangeliet.

”For mig er det vigtigste at se mennesket først. Jeg vil gerne tage spadestikket dybere, og så er det vigtigt, at de, der benytter tilbuddet om samtale, får oplevelsen af, at en samtale med en præst er uforpligtende. Her er man ikke en klient eller kunde, men et menneske,” siger Trine Gjørtz og uddyber:

”Mange unge bliver i dag proppet ned i forskellige kasser, alt efter hvem de er. Jeg vil gerne tage dem op af kasserne og se dem som de mennesker, de er. Ligesom jeg vil møde dem som Trine frem for som præst.”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler