20. marts 2023

Efteråret er til traveture

En hejre basker med sine store kluntede vinger og letter da vi kommer hen over den nye bro og traver ned mod det nye flotte åløb i Kollerup Enge

En eftermiddagstur i Kollerup Enge

Solen står lavet på himlen og de brune nuancer begynder at blande sig mellem de mørkegrønne blade på buske og træer. Hejren forsviner hurtigt om bag en gruppe træer og vi passerer køerne der står og tygger drøv i engen og fiskene slår smut med halen i åens blanke vand.

Længere fremme kan vi se et vrimmel af småfugle i buskene og da vi går ind af Gl. Sellingvej får vi et smukt glimt af Kollerup Gods i aftensolen. Da vi lidt længere henne traver ned mod trapperne ned til det nye dige, får vi øje på en hjort der står halvt skjult i det høje græs.

Naturen her i Hadsten er fantastisk og farverne bliver ikke meget smukkere end i denne tid.

Sølund Skov – også kendt som Favrskoven

Et par dage senere traver vi ud i Sølund Skov, som i folkemunde går under navnet Favrskoven og her er der også en herlig kvidren. Vi passerer forbi det område, hvor jeg som barn så flagspætter men det store spættetræ er taget af tiden og vi går derfor ud mod skovens store sø, for at kigge på fuglelivet derude.

Her svømmer knopsvanerne majestætisk rundt og vi kan ikke se spætten, men vi kan høre dens hakken i træerne og vi hører også en skovskade i trætoppene.

Vi går hjem gennem Lilleåparken og møder andre der som vi er ude for at nyde efterårssolen.

Hvis du har ferie eller kan nå det efter en travl arbejdsdag inden eftermiddagsskumringen tager til, så tag traveskoene på og bevæg dig ud.

Den friske luft og de flotte farver kan kun give dig godt humør.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler