17. juli 2024

Efterårsferien på bibliotekerne i Favrskov

I efterårsferien inviterer Favrskov Bibliotekerne til oplevelser og aktiviteter for børn og familier. Fra kreative udfoldelser og bålhygge til teater og børnebogsbingo.

Har du lyst til at få ægte blæksprutteblæk under neglene, til at opleve en djævelsk fantasyfortælling eller til at smadre ting – helt uden at få skældud? Eller er du mere til kreative udfoldelser, udendørs aktiviteter eller noget med bøger? Så er der masser af muligheder på Favrskov Bibliotekerne i efterårsferien. 

For de kreative

På alle fire biblioteker indrettes der hver dag et kreativt værksted, hvor det gennemgående tema er efterår. Man møder bare op, bibliotekerne stiller både materialer og idéer til rådighed.

Lørdag den 22. oktober er der endvidere Kreativ Lørdag i Hadsten, og her er både børn og voksne velkomne til et par timer med Eva Hazra, som hjælper med at lave tryk på papir med tynde skumplader. Og så kan børn fra syv år og op prøve kræfter med isskulpturer: Ice For Kids står for arrangementet i Hadsten, og alle deltagere får en isblok og det værktøj, de skal bruge til at skabe en flot skulptur i is.

Bøger, bål og æbler 

Alle bibliotekerne inviterer hele ugen på en rejse Danmark rundt med bøger. Bøgerne foregår forskellige steder, og der skal løses små opgaver undervejs. Hinnerup Bibliotek inviterer desuden til Bogbingo, hvor bankopladens tal er erstattet af forsider fra kendte børnebøger.

Er I mere til udendørs aktiviteter, arrangerer Hadsten Bibliotek en hyggelig båldag for hele familien ved Sløjfen. I lærer at tænde et lille bål, og der bliver også tilberedt lidt mad over åben ild. 

På Æbledage i Hinnerup og Hammel kan medbragte æbler forvandles til most. På plænen ved InSide i Hammel afvikler Hammel Billedskole en kreativ æbleworkshop, og for de mindste vil der være teater med Teaterværkstedet Kriblekrable.

Teater og blæk 

Efterårsferien byder på mere teater – og på eventyr under havets overflade.

Hadsten Bibliotek præsenterer en forestilling om drengen Filip, der bliver hentet til Helvede for at stå i lære som Djævelens efterfølger. Med sin guitar fremmaner Peter Holst historiens skiftende scenarier – fra Filips ængstelige figur over i brølende dæmoner.

Teatergruppen Live Art Danmark gæster Hammel med forestillingen ”Kaboom – kunsten at ødelægge”. Publikum involveres og kan være med til undersøge den forbudte glæde ved at smadre ting – uden skældud. De yngste medlemmer af familien kan bruge tiden i dansesalen, hvor der hele ugen er mulighed for at prøve motorikbanen.

Endelig kan hele familien tage på eventyr under havets overflade og komme tæt på verdens klogeste bløddyr, når BioKim fra Kattegatcentret holder blæksprutteværksted på biblioteket i Hinnerup. Han fortæller om det spændende dyr, og deltagerne får mulighed for at få våde fingre og blæk under neglene.

Find flere oplysninger om alle arrangementerne på favrskovbib.dk

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler