29. marts 2024

Endelig kunne Røde Kors butikken og Café Snakbar indvies

Det er ved at være længe siden, at Røde Kors butikken flyttede hen i Sundhedshuset, og Café Snakbar åbnede lidt længere henne i samme bygning, men det er først nu, at det endelig kunne lade sig gøre, at holde et ordentligt arrangement, hvor man ikke skulle tage hensyn til afstand og forsamlingsforbud.

Så klokken 10 lørdag formiddag, var der stimlet en stor forsamling sammen ved Røde Kors butikken, for at fejre butikken og Café Snakbar. Initiativtager til Café Snakbar, Trine Persson bød velkommen og gav efterfølgende pladsen til Nils Borring, der såmænd også spillede for, da der skulle synges. Favrskov Musikskole var forhindret i at komme, og så er det jo heldigt, at vi har en musikalsk borgmester.

En af caféens frivillige, Nanna Vorgod, holdt en flot tale omkring det at være frivillig, og hvad det havde betydet for hende, at blive en del af fællesskabet i Snakbar. Slutteligt talte National chef for Røde Kors, Marie-Louise Gotholdt, der var meget begejstret for den idérigdom, som der er blevet udvist, både i Røde Kors butikken og Snakbar. Hun mente, at det dybest set var noget, der burde ligge i Aarhus eller København, men at det var fantastisk at se, at det også kan lade sig gøre i en by som Hadsten, at drive frivilligheden til noget mere og anderledes.

Herefter var der kaffe og et stort udbud af kager, mens der blev åbnet op i Snakbar og senere på dagen kom der også livemusik fra et gymnasieband.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler