1. december 2023

Francesco cykler fra Grækenland til Nordkap – med stop i Lyngå

Francesco, der til dagligt bor i Filippinerne, hvor han sammen med Flora driver et børnehjem, har begivet sig ud på noget af en cykeltur med start i Grækenland, hvor han i næste uge gør stop i Lyngå, før turen går mod Nordkap, som er slutdestinationen.

Her skal han besøge John Jeppesen, der har fulgt børnehjemmet de seneste år.

“Jeg har i en del år fulgt og støttet et børnehjem i Calabnugan på Filippinerne. Her bor 25 forældreløse piger, hos Flora og Franscesco der byggede børnehjemmet for 10 år siden og stadig driver det. Børnene får en god og tryg barndom, i en stor familie, med en god uddannelse. Det har altid været en kamp at skaffe penge til driften, men corona-epidemien har gjort situationen meget presset”, fortæller John. 

Franscesco har derfor besluttet at cykle fra Grækenland til Nordkap. For at vække opmærksomhed og for at skaffe penge til at sikre mad til børnene. 6470 Km. 90 dage. 9 lande.

“17. Juni kommer han til Lyngå – og bliver en lille uges tid. Jeg har netop stiftet den velgørende forening “Støt Gadebørn” som skal indsamle penge fra private og virksomheder til at hjælpe de mange gadebørn vi desværre har verden rundt. Vi starter på Filippinerne med dette børnehjem. Forhåbentligt kan foreningen skaffe penge til andre projekter også”. 

Støt Gadebørn er 100% frivilligt arbejde, uden løn, husleje eller markedsførings-omkostninger. Hver en krone der doneres går ubeskåret til børnehjemmet.
  
“Onsdag den 22/6 holder vi “åbent telt” fra 16-22 på Nøragergårdsvej 12, Lyngå, hvor man kan møde Flora og Frans. De vil fortælle om den forfærdelige fattigdom på Filippinerne, gadebørnene, deres arbejde med at bygge og drive deres børnehjem. Alle er velkomne”, slutter John Jeppesen.

Francesco ses her med cyklen, på vej op gennem Europa
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler