24. maj 2024

Gadeløbet i Hadsten vender tilbage efter to års fravær

Igennem årene har over 200.000 tilskuere stået en lun augustaften på Søndergade bakken i Hadsten for at opleve nogle af de allerbedste danske og udenlandske cykelryttere køre race, i det der betragtes som et af de hårdeste gadeløb i verden.

Gadeløbet har været afviklet hvert eneste år siden 1993 og indtil i 2019, hvor efter coronaen de sidste to år har sat en stopper for løbet.  
Hen over årene har der været besøg af bl.a. Tour de France-vinderne Lance Armstrong, Chris Froome og Bjarne Riis. Blandt vinderne af løbet kan også nævnes Søren Kragh Andersen og Jakob Fuglsang.

Det er nu tid for, at der igen skal være store cykeloplevelser på Søndergade bakken i Hadsten. Efter at Hammel Cykle Klub siden 2017 og indtil coronaen stoppede løbet, har arrangeret det, er det nu tid at se på, hvordan gadeløbet dels kan genstartes og dels sikres en stærkere forankring i Hadsten. 

Derfor har et bredt forankret foreningsliv i Hadsten taget handsken op og danner nu foreningen Hadsten Sport, Event og Kultur (HSEK). Denne har til formål at skabe events og arrangementer, som samler borgere både i og udenfor Favrskov, og hvor overskuddet går til foreningslivet i området. 
Bag foreningen er foreninger indenfor fodbold, håndbold, basket, taekwondo, gymnastik, badminton, spejder, med flere. HSEK vil i den indledende periode også have et samspil med Hadsten Kultur- & Idrætscenter.

Gadeløbet i Hadsten er sammen med Hammel Hestemarked, Favrskov Kommunes største eventbrand, og derfor er et samarbejde også vigtigt med Favrskov Kommune, som det også har været i de sidste mange år.

 ”Jeg glæder mig til, at vi skal i gang med at arrangere gadeløbet i Hadsten, så vi kan få skabt en super aften med cykelløb i topklasse, men også en masse liv og aktivitet i byen, som i de gode gamle dage. Vi skal have skabt en festdag for Favrskov, med cykelløb i topklasse og underholdning, der kan gøre det til en folkefest”, siger Simon Buus Olsen, som bliver lederen af styregruppen og officiel løbsarrangør.

Til daglig er Simon Buus Olsen ansat i Hadsten Håndbold og Hadsten Kultur- & Idrætscenter, hvor han bl.a. har til opgave at arrangere events såsom familiemesse, comedy night, børneløb, foredrag, med meget andet.

I forbindelse med afviklingen af løbet her i 2022 vil Hammel Cykle Klub være med som supervisor på det løbstekniske

”Med dette nye set-up ser jeg og foreningslivet i Hadsten frem til lave et event, der skaber omtale af Favrskov Kommune regionalt og nationalt og giver kommunes borgere mulighed for at få en super god cykeloplevelse” siger Simon Buus Olsen.

Datoen for løbet bliver 11/8.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler