26. februar 2024

Julehyggen bevares i Hadsten og resten af Favrskov

Favrskov Kommune og handelsstandsforeningerne i Hammel, Hadsten og Hinnerup er enige om at fastholde en del af julebelysningen i midten af de tre byer.

Borgmester Lars Storgaard er glad for, at der i samarbejde med handelsstandsforeningerne er fundet en løsning omkring julebelysningen i de tre byer, der tager hensyn til både butikkernes julehandel og til den aktuelle energisituation.

– Det er energimæssigt en alvorlig situation, vi som samfund står midt i, men julebelysningen er en vigtig del af indkøbsoplevelsen og julestemningen op til jul – især for børnene. Samtidig vil vi som kommune med løsningen også gerne sende et signal til omverdenen om, at vi gerne ser, at så mange som muligt handler lokalt, udtaler Lars Storgaard.

Dialogen med handelsstandsforeningerne i Hammel, Hadsten og Hinnerup om julebelysningen skyldes, at det er Favrskov Kommune, der leverer strømmen, mens det er foreningerne, der står for arbejdet med at hænge den op og tage den ned.   

Den fælles løsning, som på én gang skal bidrage til at spare på energien og samtidig give de handlende en god juleoplevelse i de tre byer, består af følgende: 

  • Julebelysningen vil hovedsageligt blive fokuseret på december måned, og den vil i omfang blive reduceret til omkring halvdelen af det, den plejer at være.
  • Der vil fortsat være juletræstænding i Hammel, Hinnerup og Hadsten i november, men belysningen vil være begrænset i forhold til tidligere år.

Da julebelysningen i midtbyerne er koblet op på det kommunale gadelys, vil den i lighed med tidligere år blive tændt og slukket sammen med gadelyset. I den forbindelse bemærkes, at de tre handelsstandsforeninger inden for de seneste år har moderniseret deres julebelysning, så der alle steder anvendes energibesparende LED-belysning.

De tre handelsstandsforeninger er meget tilfredse med, at Favrskov Kommune støtter op om det lokale handelsliv – og at der er fundet en løsning, der på én gang tager hensyn til den lokale julehandel og sparer på energien.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler